Matematik
parameterfremstilling
16. maj 2006 af
AbCdE.. (Slettet)
hey.. er lige kørt fast i en opgave
I et koordinatsysytem er linien l givet ved parameterfremstillingen
(x,y)=(-2,5)+t(3,-6)
gør rede for at vektoren a=(1,½) står vinkelret på l
v kun at jeg skal vide at to vektorer er vinkelrette når deres prikprodukt er lig 0
Skal jeg ik bare tage (-2, 5) og prikke det med (1, ½) og sætte det lig nul.
og det jeg så får ska jeg sætte ind i t, også regne det ud???
ka ik få d t a stemme m facit :(
I et koordinatsysytem er linien l givet ved parameterfremstillingen
(x,y)=(-2,5)+t(3,-6)
gør rede for at vektoren a=(1,½) står vinkelret på l
v kun at jeg skal vide at to vektorer er vinkelrette når deres prikprodukt er lig 0
Skal jeg ik bare tage (-2, 5) og prikke det med (1, ½) og sætte det lig nul.
og det jeg så får ska jeg sætte ind i t, også regne det ud???
ka ik få d t a stemme m facit :(
Svar #1
16. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
Nej, du skal prikke retningsvektoren med vektor a. Det giver 0.
Svar #2
16. maj 2006 af mathon
l: (x,y)=(-2,5)+t(3,-6) retningsvektoren er [3,-6]
din viden om prikproduktet =0 anvender du nu ved at "prikke" [3,-6] og [1,½].
Du fik ikke valgt retningsvektoren men fixpunktet!
din viden om prikproduktet =0 anvender du nu ved at "prikke" [3,-6] og [1,½].
Du fik ikke valgt retningsvektoren men fixpunktet!
Svar #3
16. maj 2006 af AbCdE.. (Slettet)
okey, det var nok der, fejlen var..prøver lige at regne den ud..men tak
Skriv et svar til: parameterfremstilling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
