Matematik

eksamensopgave

16. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/2003-8-4-FG-UDEN.pdf

Opgave 7?

Er der nogle der kan hjælpe med denne? Bare give et hint eller to

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Differentier og prik. Prikproduktet er 0. Find t.
Sæt eksempelvis t = 0, t = 1 og t = 2.
Beregn de sammenhørende (x,y)-værdier.
Nu har du tre ligninger med tre ubekendte, og du kan beregne koefficienterne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2006 af mathon

x=t-1
y=t^2-3t+4

x'=1
y'=2t-3

hastighedsvektoren v=[x',y']=[1,2t-3]

vektor_a=[4,-1]ortogonal på vektor_v
kræver
vektor_a.vektor_v =0...(prikproduktet)
...her overta'r du selv den videre styring...

Skriv et svar til: eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.