Matematik

regression på lommeregneren

16. maj 2006 af timothy (Slettet)
Jeg har en opgave, hvor jeg har fået opgivet en række x- og tilhørende y-værdier for en eksponentielt aftagende funktion. Jeg skal nu bestemme en forskrift for denne funktion. Normalt plejer jeg at indtegne på enkeltlogaritmisk papir og herefter finde a og b og til sidst forskriften. Men vores lærer siger, at vi lige så godt kan gøre dette på lommeregneren - er det rigtigt, må man godt gøre det til eksamen? ..og i så fald, hvordan dokumentere man så bedst muligt...nogle der har nogle gode formuleringer?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2006 af Anotte (Slettet)

du kan skrive at da punkterne tilnærmestevis ligger på en ret linje på enkelt-log papir er det en eksponentiel aftagende funktion, og da r^2 tilnærmestevis = 1

jeg bruger aldrig selv logpapir mere, det er for besværligt og så tager det dobbelt så lang tid.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2006 af dnadan (Slettet)

selvfølgelig må man gøre dette til eksamen.
Det eneste jeg plejer at sige, er at jeg laver en eksponentiel regression vha. lommeregneren.
Og derefter angiver jeg disse 3 værdier:
a:
b:
r^2:( angiver kvaliteten af regressionen, jo tættere på 1 jo bedre)

Derefter sættes jeg dette sammen til en funktion:
f(x)=b*a^x

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2006 af Anotte (Slettet)

dnadan
ved du hvordan man får værdien r^2 ind på sin grafregner, for på min er det kun a og b værdien der kommer frem, og skal bruge r^2 i en speciel opgave

Svar #4
16. maj 2006 af timothy (Slettet)

Så vidt jeg husker skal du ind i catalog på lommeregneren og så trykke enter på dianostic on

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm det kan jeg desværre ikk huske...:S mener du skal gå ind i catalog men det er også alt jeg kan huske lige pt

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2006 af Anotte (Slettet)

mange tak

Svar #7
16. maj 2006 af timothy (Slettet)

For resten...er det nødvendigt at lave en skitse?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis opgaven er at vise at funktionen er eksponentiel er det nødvendigt med logaritmepapiret.

Men, hvis det i opgaven står at funktionen er eksponentiel er det nok at lave regression på lommeregneren.

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2006 af Hilano (Slettet)

Hvilken lommeregner har du?

Jeg har voyage 200.
På den kan man gå ind i programmet Data/matrix

I c1 skriver man x værdierne og i c2 skriver man y værdierne.
Så trykker man på F5

Her ændrer du 'calculation type' til nummer fire ExpReg, da det er en eksponentiel regression.
Så skriver du at x = c1 og y = c2

'Store RegEQ' ændres til y1(x)
Så trykker du enter og forskriften er der nu :)


Du skal dog lige være opmærksom på at lommeregneren bytter om på a og b.

Dens forskrift hedder y = a* b^x
Men du aflæser selvfølgelig bare a som b og omvendt!

Håber det hjalp :)

Skriv et svar til: regression på lommeregneren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.