Matematik
potensregneregel
16. maj 2006 af
timothy (Slettet)
Nogke der ved hvordan man lægger de to tal sammen -uden hjælpemidler:
8/3^3/2 +2/3
8/3^3/2 +2/3
Svar #5
17. maj 2006 af mathon
(8/3)^(3/2)-2/3 her er tale om en potens - en brøk
(8/3)^(3/2) man opløfter en brøk til potens ved at opløfte tæller og nævner hver for sig:
(8/3)^(3/2) = 8^(3/2)/3^(3/2)=8sqrt(8)/(3sqrt(3))=
16sqrt(2)/(3sqrt(3))=16sqrt(6)/9, hvoraf
(8/3)^(3/2)-2/3=16sqrt(6)/9 - 6/9=
(16sqrt(6)-6)/9
(8/3)^(3/2) man opløfter en brøk til potens ved at opløfte tæller og nævner hver for sig:
(8/3)^(3/2) = 8^(3/2)/3^(3/2)=8sqrt(8)/(3sqrt(3))=
16sqrt(2)/(3sqrt(3))=16sqrt(6)/9, hvoraf
(8/3)^(3/2)-2/3=16sqrt(6)/9 - 6/9=
(16sqrt(6)-6)/9
Skriv et svar til: potensregneregel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
