Matematik
Hjælp til integratl/punktmængde
17. maj 2006 af
Herter (Slettet)
Hej
jeg har følgende opgave:
f(x) = x^3-x, x >= 0
a)
For x >= 1 afgrænser grafen for f, førsteaksen og linien x=2 en punktmængde.
Hvordan skal ovenstående opgave løses? Jeg ved at jeg skal finde en stamfunktion til f(x), men jeg ved ikke rigtigt hvordan spørgsmålet skal forstår.. så som.. hvad gør jeg ved x>=1 og x=2?
jeg har følgende opgave:
f(x) = x^3-x, x >= 0
a)
For x >= 1 afgrænser grafen for f, førsteaksen og linien x=2 en punktmængde.
Hvordan skal ovenstående opgave løses? Jeg ved at jeg skal finde en stamfunktion til f(x), men jeg ved ikke rigtigt hvordan spørgsmålet skal forstår.. så som.. hvad gør jeg ved x>=1 og x=2?
Svar #1
17. maj 2006 af Penoer (Slettet)
Skal du finde arealet af punktmængden eller hvad skal du??
Hvis du skal finde arealet, så er det grænserne for det bestemte integrale du har der. Det er rigtigt at du først skal finde en stamfunktion til f, dvs. integrere funktionen f.
Hvis du skal finde arealet, så er det grænserne for det bestemte integrale du har der. Det er rigtigt at du først skal finde en stamfunktion til f, dvs. integrere funktionen f.
Svar #2
17. maj 2006 af Herter (Slettet)
Ja jeg skal finde arealet af punktmængden.
Dvs at grænserne går ved 0 og 1? oder was?
Dvs at grænserne går ved 0 og 1? oder was?
Svar #3
17. maj 2006 af Allan Hansen (Slettet)
Punktmængden er afgrænset i intevallet fra x>=1 til x=2. Det vil sige at du har et bestemt integral med ovenstående afgrænsning.
Skriv et svar til: Hjælp til integratl/punktmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
