Matematik
Diff. ln(2x+3)
17. maj 2006 af
DadoDK (Slettet)
Hej...
Sidder og forbereder mig til eksamen imorgen, nogen der kan hjælpe med denne opgave.
Hvis at (2x+3)*ln(2x+3) er løsning til diff.igningen dy/dx= 2y / (2x+3) +2..
Jeg greb den an ved at diff. (2x+3)*ln(2x+3), men kom ikke længere end det første led, altså:
(2x+3)*ln(2x+3)= x*ln(2x+3)...
ER det rigtig det jeg gør, at jeg skal diff. for at finde om det er løsingen til diff. ligningen og hvis ja, hvordan diff. jeg det sidste led med ln(2x+3).
TAK
Sidder og forbereder mig til eksamen imorgen, nogen der kan hjælpe med denne opgave.
Hvis at (2x+3)*ln(2x+3) er løsning til diff.igningen dy/dx= 2y / (2x+3) +2..
Jeg greb den an ved at diff. (2x+3)*ln(2x+3), men kom ikke længere end det første led, altså:
(2x+3)*ln(2x+3)= x*ln(2x+3)...
ER det rigtig det jeg gør, at jeg skal diff. for at finde om det er løsingen til diff. ligningen og hvis ja, hvordan diff. jeg det sidste led med ln(2x+3).
TAK
Svar #2
17. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)
Det er rigtigt, ja. Du skal differentiere den som en sammensat funktion!
Svar #3
17. maj 2006 af DadoDK (Slettet)
(2x+3)*1/(2x+3)*2 + 2*ln(2x+3)
OK, det her er så min differentierede funktion... men hvordan kommer jeg frem til dy/dx=2y/(2x+3)+2
OK, det her er så min differentierede funktion... men hvordan kommer jeg frem til dy/dx=2y/(2x+3)+2
Skriv et svar til: Diff. ln(2x+3)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
