Fysik
isklump
17. maj 2006 af
rastha (Slettet)
En isklumpmed temperaturen 0 grader selcius flyder på vandet, og dens rumfang er 7,5 cm3.
1) Find opdriften på islumpen. Densiteten af is ved 0 grader selcius er 0,917 g/cm3.
Skal jeg bruge denne formel:
F_opdrift= M_væske*g
=7,5cm3*9,8 m/s2
Et det rigtigt?, vis nej, hvordan løser jeg den så?
1) Find opdriften på islumpen. Densiteten af is ved 0 grader selcius er 0,917 g/cm3.
Skal jeg bruge denne formel:
F_opdrift= M_væske*g
=7,5cm3*9,8 m/s2
Et det rigtigt?, vis nej, hvordan løser jeg den så?
Svar #2
17. maj 2006 af iB (Slettet)
Formelen for opdrift er:
F_opdrift=V_legeme*rho_vand*g
Hvis du vil være lidt advanceret, kan du tage høyde for, at bare ca 90% av isklumpen er under vand, men det er også ok at se bort fra dette.
F_opdrift=V_legeme*rho_vand*g
Hvis du vil være lidt advanceret, kan du tage høyde for, at bare ca 90% av isklumpen er under vand, men det er også ok at se bort fra dette.
Skriv et svar til: isklump
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
