Kemi

Syre/base

17. maj 2006 af Græskar (Slettet)
I en 0,01 M NH3 måles pH til 10,7.

a) Skriv reaktionsskemaet for reaktionen mellem NH3 og H2O.

b) Beregn [H3O+] og [NH4+] i opløsningen

c) Hvor mange procent af den oprindelige mængde NH3 er omdannet til NH4+?

MINE SVAR:

a) NH3 + H2O <--> NH4+ + OH-

b) [H3O+] = 10^-pH = 2*10^11 M
[NH4+] = ??

Og c kan jeg heller ikke.

Lidt hjælp?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)

hvilken kemi-bog har du? Der er vidst et eksempel i kemi 2000 bogen, der omhandler det, du spørger om!

Svar #2
17. maj 2006 af Græskar (Slettet)

Jeg har Kemi 2000 C af Helge Mygind, kan du sige hvilken side det er på? Kan ikke finde det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2006 af weezel (Slettet)

til b gælder:

[H3O+][OH-]=10^-14
[OH-]=10^-14/10^-10,7=10^-3,3
Og jævnfør din egen reaktionsligning:
[OH-]=[NH4+]=10^-3,3

til c gælder:

Nu har du både koncentrationen af NH3 og NH4+

Svar #4
19. maj 2006 af Græskar (Slettet)

Men kan jeg godt bare antage, at [H3O+]*[OH-] = 1*10^14, når der er en base i?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2006 af rasmus88 (Slettet)

[H3O+]*[OH-] = 1*10^14 er vands ionprodukt og gælder lige gyldig hvad i en vandig opløsning

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Hvorfor kan man ikke bare sige at [H3O+] = 10 ^-pH ? =S

Svar #7
19. maj 2006 af Græskar (Slettet)

Ok, så fik jeg løst den. c fik jeg til at blive 5%, kan det passe?

Skriv et svar til: Syre/base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.