Matematik

Stamfunktioner

17. maj 2006 af Gisen (Slettet)
Jeg sidder med en opgave som giver en del bøvl... Nogen der kan hjælpe?
Jeg har en funktion som er givet ved f(x)= kvadratroden af 36-6x
I første kvadrant afgrænser grafen for f og koordinatsystemets akser en punktmængde M, og dette areal skal jeg så regne ud vha. stamfunktioner..

Jeg har lavet lidt forskellige udregninger, men går i stå hele tiden.. Kan nogen hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2006 af xyz (Slettet)

så skal du integrere f(x).

A(M) = integralet til f(x) dx

og så har du to grænser, som du fx kan aflæse på grafregneren eller hvis der er en figur.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2006 af piper (Slettet)

Find stamfunktionen ved brug af substitutionsmetoden:

t = 36-6x osv.

Hvis punktmængden M afgrænsen af x-værdierne x1 og x2 og stamfunktionen defineres F(x) er arealet af punktmængden givet ved F(x2)-F(x1)

Svar #3
17. maj 2006 af Gisen (Slettet)

Pyha jegskal lige være med på alt det der matematik sprog.. men skal jeg skifte grænser? det har jeg nemlig prøvet og så får jeg den øvre til 0 og nedre til 36, - det giver jo ikke så meget mening..

Svar #4
17. maj 2006 af Gisen (Slettet)

Der er ingen figur med, men den nedre grænse må vel være 0, når det er i første kvadrant?

Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.