Matematik
isolering af logaritme
17. maj 2006 af
Mani4 (Slettet)
Jeg skal bestemme vægten af et dyr hvis hvilepuls er 38,7.
Jeg har fundet en forskrift og sætter den lig de 38,7.
241*x^(-0,25) = 38,7 <=>
x^(-0,25) = 38,7 / 241 <=>
log(x)*(-0,25) = log(38,7 / 241) <=>
log(x) = log(38,7 / 241) / -0,25
hvordan isolerer jeg x herfra?
Jeg har fundet en forskrift og sætter den lig de 38,7.
241*x^(-0,25) = 38,7 <=>
x^(-0,25) = 38,7 / 241 <=>
log(x)*(-0,25) = log(38,7 / 241) <=>
log(x) = log(38,7 / 241) / -0,25
hvordan isolerer jeg x herfra?
Svar #1
17. maj 2006 af kubbi (Slettet)
10^(log(x)=x
for dit vedkommende:
x=10^(log(38,7 / 241) / -0,25 )
for dit vedkommende:
x=10^(log(38,7 / 241) / -0,25 )
Svar #2
17. maj 2006 af ibibib (Slettet)
Du skal kun benytte logaritmer, når den ubekendte er eksponent (med småt foroven)
Her skal du
241*x^(-0,25) = 38,7 <=>
x^(-0,25) = 38,7 / 241 <=>
x= -0,25'te rod af 38,7/241 <=>
x=1503,9
Her skal du
241*x^(-0,25) = 38,7 <=>
x^(-0,25) = 38,7 / 241 <=>
x= -0,25'te rod af 38,7/241 <=>
x=1503,9
Skriv et svar til: isolering af logaritme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
