Matematik

Pengefordeling

19. oktober 2002 af SP anonym (Slettet)
Her er en opgave der volder mig en del problemer:

480 kr. deltes lige mellem x antal personer. Hvis der havde været 4 personer mere, var hver enkelts andel blevet 20 kr. mindre. Hvor mange deltog i fordelingen af pengene?

Så opstiller jeg ligningen: x+4=(480/x)-20

Jeg ved at svaret er 8, men kan ikke få det til at passe med denne ligning, og har ingen ideer til hvordan den ellers måtte se ud.
På forhånd tak. Julie.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2002 af Sam

480/x = y

480/(x+4) = y - 20

To ligninger med to ubekendte ...

Skriv et svar til: Pengefordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.