Matematik
Tangent..
17. maj 2006 af
Boje (Slettet)
Om en funktion f oplyses at f(2) = 3 og f'(2) = 4
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,(f(2))
lidt hjælp?
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,(f(2))
lidt hjælp?
Svar #1
17. maj 2006 af mathon
den almene formel for en kurvetangent i planen:
y-yo=f'(xo)*(x-xo), hvor tangeringspunktet (xo,yo)=(2,3)........
y-yo=f'(xo)*(x-xo), hvor tangeringspunktet (xo,yo)=(2,3)........
Svar #2
17. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)
Jeg har et bud, men er ikke sikker
udfra oplysningerne ved du at linjen har hældningen 4 i punktet (2;3). Brug da formlen for tangent beregning:
y=f(Xo)+f'(Xo)(X-Xo)
f(Xo) er din y-værdi, f'(Xo) er hældningen ax og Xo er din X-værdi.
Håber det er rigtigt... Sidder i øjeblikket selv og læser om differential regning :-(
udfra oplysningerne ved du at linjen har hældningen 4 i punktet (2;3). Brug da formlen for tangent beregning:
y=f(Xo)+f'(Xo)(X-Xo)
f(Xo) er din y-værdi, f'(Xo) er hældningen ax og Xo er din X-værdi.
Håber det er rigtigt... Sidder i øjeblikket selv og læser om differential regning :-(
Skriv et svar til: Tangent..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
