Matematik
pleeease hjælp
18. maj 2006 af
AbCdE.. (Slettet)
bestem en linie for l om går gennem pkt(7,5) ogt er parallel med vektor b=(-5, 12)
please vær søde at hjælpe mig
tak
please vær søde at hjælpe mig
tak
Svar #2
18. maj 2006 af piper (Slettet)
Du kan bestemme vinklen mellem vektor b og vandret (x-aksen). Så tager du tangens til vinklen og får liniens hældning, da de jo er parallele. Når du så har liniens hældning + et punkt som den går igennem er det bare (eksempelvis) at bruge den rette linies forskrift, indsætte dine oplysninger..
Håber det kan få dig i gang. Har i hvert fald fortalt dig hele fremgangsmåden til hvordan det kan gøres. Hvis du ikke forstår det, så skriiiv.
Håber det kan få dig i gang. Har i hvert fald fortalt dig hele fremgangsmåden til hvordan det kan gøres. Hvis du ikke forstår det, så skriiiv.
Svar #3
18. maj 2006 af mathon
tværvektor_b =[-12,-5] er dermed en normalvektor til linjen l.
vektor[-12,-5]'s modsatte vektor [12,5] er også normalvektor til l. Den sidstnnævmte vil vi benytte, da vi så slipper for alle de "minus'er".
når(x,y) er et variabelt punkt på l, så er
står vektor [12,5] og vektor [x-7,y-5] vinkelret på hinanden ([12,5] var jo normalvektor=vinkelret vektor).
Du ved, at prikproduktet af to vektorer netop er 0, når de står vinkelret på hinanden.
Vi "prikker":
[12,5].[x-7,y-5] =0.
Når du har reduceret den fremkomne ligning, så y er isoleret på venstre side, har du den søgte ligning for linjen l.
vektor[-12,-5]'s modsatte vektor [12,5] er også normalvektor til l. Den sidstnnævmte vil vi benytte, da vi så slipper for alle de "minus'er".
når(x,y) er et variabelt punkt på l, så er
står vektor [12,5] og vektor [x-7,y-5] vinkelret på hinanden ([12,5] var jo normalvektor=vinkelret vektor).
Du ved, at prikproduktet af to vektorer netop er 0, når de står vinkelret på hinanden.
Vi "prikker":
[12,5].[x-7,y-5] =0.
Når du har reduceret den fremkomne ligning, så y er isoleret på venstre side, har du den søgte ligning for linjen l.
Skriv et svar til: pleeease hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
