Matematik
Reduction
19. oktober 2002 af
SP anonym (Slettet)
Hvordan reduceres et stykke som dette: ((a^5/6 · b^-3/4)^2 · a^-2/3 · b^1/8) / (a^-1/2 · b^-5/4 · a^3/4 · b^0 · a^1)?
Jeg er lost!
Jeg er lost!
Svar #1
19. oktober 2002 af 404error (Slettet)
Sæt nogle parenteser, så kan vi nok hjælpe. Mener du f.eks. a^5/6=(a^5)/6 eller a^5/6=a^(5/6)..?
Svar #2
19. oktober 2002 af SP anonym (Slettet)
Hele vejen igennem skal parenteserne sidde således: a^(5/6), håber I kan hjælpe nu!
På forhånd tak!
Mette!
På forhånd tak!
Mette!
Svar #3
19. oktober 2002 af 404error (Slettet)
Det er vist en øvelse i at anvende potensregnereglerne, altså:
a^b*a^c=a^(b+c),
og
(a^b)^c=a^(b*c).
Husk også, at (hvor a forsk. fra 0)
(a^b)/(a^c)=a^(b-c)
Bare brug disse og du skulle være ret hurtigt gennem opgaven.
vh,
Anders
a^b*a^c=a^(b+c),
og
(a^b)^c=a^(b*c).
Husk også, at (hvor a forsk. fra 0)
(a^b)/(a^c)=a^(b-c)
Bare brug disse og du skulle være ret hurtigt gennem opgaven.
vh,
Anders
Skriv et svar til: Reduction
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
