Matematik

diagonaler der skærer hinanden

18. maj 2006 af Nithelizius (Slettet)
Hej dette handler om opgavesættet: http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/vinter05/MED0582V.pdf

opgave 4.

I sidste del spørger de: Beregn |EC|
Jvnf. figur..

Man skal finde |EC| som er en del af firkant ABCD hvor E er skæringspunktet mellem firkantens 2 diagonaler
man kender altså |BC|=4, |CD|=2 og |AC|=|AB|=5,
hvad gør jeg? for jeg har jo vel og mærket 1 side og en vinkel i trekant CDE og en side i trekant BCE og kender linjerne |AC| og |BD| men hvordan kan jeg bruge det til at finde |EC|..

de er da ikke ensvinklet?

på forhånd tak

Svar #1
18. maj 2006 af Nithelizius (Slettet)

når det ikke er i et koordinatsystem så kan jeg ikke finde punktet E ved at benytte afstandsformler eller noget vel..
for jeg formoder at man kommer igang med opgaven ved at finde E's position.

Svar #2
18. maj 2006 af Nithelizius (Slettet)

jeg må ellers skulle bruge nogle af de trekanter der er i den, jeg kan bare ikke finde en hvor man kender nok til at kunne beregne resten af dem.. altså nogle der kan bruges til at bestemme |EC|

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Når du kender BD, BC og CD kan du beregne vinkel D i trekant BCD.
Derefter kan du regne i den retvinklede trekant ECD.

Svar #4
18. maj 2006 af Nithelizius (Slettet)

herligt, har fundet ud af det.. super mange tak herfra :)

Skriv et svar til: diagonaler der skærer hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.