Matematik

Differentialligninger

18. maj 2006 af tina000 (Slettet)
Hej, nogle der kan finde ud af:

Det drejer sig om opg 9:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/UD0588SF.pdf


Det drejer sig om opg. 8 - den sidste del af opgaven:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/UD0584SF.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

Opg. 9 https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=211733

Opg. 8. Differentier, og af monotoniforholdet kan du udlede det ønskede. Prøv selv og se om du kan, ellers så skriv igen.

Svar #2
18. maj 2006 af tina000 (Slettet)

Jamen er 3ax²+ bx - c = -2x² + 1 så svaret til opg 9 ?

Svar #3
18. maj 2006 af tina000 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvorfor man blander monotoniforhold ind?? :S Altså jeg har differentieret g(x), tror egentlig mit problem er at få udregnet dy/dx og se om det passer.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

Opgave 9.


3ax²+ bx - c = -2x² + 1

På venstresiden har du nogle ukendte konstanter, og på højresiden har du nogle kendte konstanter. Disse skal være lig hinanden for at ligningen er opfyldt, dvs.

3a = -2
b=0
-c = 1

Opgave 8.

Jah.. Okay, jeg kom lige til at kigge på opgave 8 fra det forkerte link :P

Ja, det er rigtigt, du skal differentiere g(x), og g'(x) sætter du ind på dy/dx's plads, og i stedet for y, sætter du g. Er venstresiden lig med højresiden, er g løsning.

Svar #5
18. maj 2006 af tina000 (Slettet)

nårh okay, på den måde. :D hehe, kan jo ske ;)

Nu har jeg lige opdagede hvad det var jeg gjorde forkert - havde lidt placeret nogle parenteser forkert og så kom det ikke til at passe.. ups!

Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.