Matematik
Integralregning
18. maj 2006 af
tina000 (Slettet)
Hej. Håber på lidt hjælp til følgende opg:
Det drejer sig om opg 7:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/UD0584SF.pdf
Det drejer sig om opg 7:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/UD0584SF.pdf
Svar #1
18. maj 2006 af Madsst (Slettet)
Sx^2e^(x^3+1), bemærk at d/dx(x^3+1)=3x^2 og substituer, så
Sx^2e^(x^3+1)=1/3Se^(x^3+1)d(x^3+1)
Sx^2e^(x^3+1)=1/3Se^(x^3+1)d(x^3+1)
Svar #2
18. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)
S x^2*e^(x^3+1) dx=
1/3 * S 3x^2*e^(x^3+1) dx
Vi sætter t=x^3+1, og har så at dt=3x^2dx
Indsættes dette i integralet, fås:
1/3 * S e^t dt
Prøv selv derfra.
I næste del skal du bare vise at x*ln(x)+k differentieret giver ln(x)+1.
1/3 * S 3x^2*e^(x^3+1) dx
Vi sætter t=x^3+1, og har så at dt=3x^2dx
Indsættes dette i integralet, fås:
1/3 * S e^t dt
Prøv selv derfra.
I næste del skal du bare vise at x*ln(x)+k differentieret giver ln(x)+1.
Svar #3
18. maj 2006 af tina000 (Slettet)
Nårh ja, selvfølgelig. Havde vist ikke helt lige fået gennemtænkt den. ups! Men mange tak for hjælpen da :D
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
