Matematik

X^(2,13)=5*X

18. maj 2006 af Sarben (Slettet)
Hej,
hvordan løser man denne ligning?

X^(2,13)=5*X

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2006 af Doven stræber (Slettet)

x^(2.13)=5*x^1

(x^2.13)/(x^1)=5

x^(2.13-1)5

x^(1.13)=5

Så ved jeg ikke hvordan man kommer videre.

Men hvis du kan lave 1.13 om til en brøk...

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2006 af McMaster (Slettet)

Brug Log-regler!!

X^(2,13)= 5x

2,13 log(x) = log(5x)

2,13 log(x) = log(5) + log(x)

1,13 log(x) = log(5)

log(x) = log(5) / 1,13

x = 10^(log(5) / 1,13 )

x= 4,15

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2006 af allan_sim

#1.
x^(1,13)=5
x=5^(1/1,13)

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2006 af Doven stræber (Slettet)

Eller:

x^(113/100)=5
100ende rod af x^113=5
x^113=5^100
x=133ene rod af 5^100

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2006 af Doven stræber (Slettet)

#3)

Vidste ikke at man bare kunne dividere i potenserne på den måde...

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#5
jvf. reglen om (a^r)/(a^s)=a^(r-s)

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#6
Hov fik ikke lige læst dit indlæg ordentligt..

Skriv et svar til: X^(2,13)=5*X

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.