Matematik

sansynlighed

18. maj 2006 af timothy (Slettet)
Sidder fast i opgave 1 c - uden hjælpemidler. Nogle der har en ide om, hvordan man laver den?

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/0082uh.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2006 af allan_sim

#0.
Indtegn på normalfordelingspapir. Middelværdi er 5, middelværdi+spredning er 6. Aflæs herefter ud for 3,5 på x-aksen.

Svar #2
18. maj 2006 af timothy (Slettet)

okay, men ud for hvilke x-værdi skal man aflæse middelværdi..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2006 af allan_sim

#2.
Ud for 5 på x-aksen og ud for my på y-aksen. Tilsvarende ud for 6 på x og my+sigma på y. Herefter trækkes den rette linje gennem de to punkter.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juni 2006 af faeces (Slettet)

En normalfordelt stokastisk variabel X har middelværdi 5
og spredning 1. Find P(X

Jeg er med på at man skal tegne en linie gennem x=5 og y=0,5.
MEN hvad fastlægger hældningen?

Jeg skal vel bruge at my+spredningen = 6 (x=6), men hvordan ved jeg hvilket punkt
y linien skal trækkes igennem. Hvilken lovmæssighed gælder der her?
Altså hvad er F(my+spredningen) ?

Er F(my+spredningen) altid 0,841 ? Hvordan det?

Når jeg har linien er det vel blot et spørgsmål om at aflæse hvilket
y-punkt der hører til x=3,5 ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. juni 2006 af allan_sim

#4.
Ja, F(my+spredning) er altid det samme - det er netop en af egenskaberne ved en normalfordeling.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. juni 2006 af faeces (Slettet)

Jeg aflæser så

P(X



Brugbart svar (0)

Svar #7
27. juni 2006 af ibibib (Slettet)

Det er sikkert rigtigt. Et mere nøjagtigt svar er 6,68%, men det kan man vel ikke aflæse på dit papir.

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. juni 2006 af faeces (Slettet)

Tak Allan og ib!!

Nu faldt ti-øren.

Jeres hjælp er som sædvanlig exceptionel forbilledlig.
Fantastisk!!



Det er faktisk bare at udregne integralet

3,5
S(1/(sqrt(2*Pi))*e^(-1/2*(x-5)^2)dx =
-oo

0,0668072014 =

6,668 %

"Et mere nøjagtigt svar er 6,68%"
Hvordan fik du dit mere nøjagtige svar ib? Tabel, udregning, bedre tegning, andet?


Jeg omskalerede faktisk min første tegning af linien gennem (5, 1/2) og (6, 0,841) fra 1 cm på
x-aksen til 4 cm og fik herved ca. 7 %. Hvilket viser at det godt kan betale sig at omskalere.




Brugbart svar (0)

Svar #9
28. juni 2006 af ibibib (Slettet)

Jeg brugte excel:
=NORMFORDELING(3,5;5;1;1)

På TI kan du taste:
normalcdf(-1E99,3.5,5,1)

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. december 2009 af trne (Slettet)

hej faeces, hvorfor netop dét integrale?:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. december 2009 af trne (Slettet)

ah, det er vel dét, der laver normalfordelingskurven! den der klokke:)


Skriv et svar til: sansynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.