Matematik
Trigonometrisk funktion
20. maj 2006 af
LiquerEyes (Slettet)
Er der nogen, der kan hjælpe mig med opgave 7a i nedenstående opgavesæt, da jeg er helt blank...
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/hf0081.pdf
Jeg troede a var amplituden - altså max. udsving og b var 2*pi/perioden, men facit skal være a=-2 og b=1??? Hjæææælp!!!
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/hf0081.pdf
Jeg troede a var amplituden - altså max. udsving og b var 2*pi/perioden, men facit skal være a=-2 og b=1??? Hjæææælp!!!
Svar #1
20. maj 2006 af lany (Slettet)
Du kan se på grafen, at
f(pi/2)=a*cos(pi/2)+b=1
Dvs. b=1 eftersom cos(pi/2)=0
Videre fås:
f(0)=a*cos(0)+b=-1
Dvs. a+b=-1 <=> a=-1-b=-1-1=-2
Amplituden er den numeriske værdi af a.
f(pi/2)=a*cos(pi/2)+b=1
Dvs. b=1 eftersom cos(pi/2)=0
Videre fås:
f(0)=a*cos(0)+b=-1
Dvs. a+b=-1 <=> a=-1-b=-1-1=-2
Amplituden er den numeriske værdi af a.
Skriv et svar til: Trigonometrisk funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
