Matematik

log

20. maj 2006 af miephantazy (Slettet)
Hej.. er her en som vil hjælpe lidt på vej med følgende ligning..

f(x)=7
f(x)= 2log(x+4)+ 3
2log (x+4)+3=7
2log (x+4)=4..
og så kan jeg ikke komme videre...

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Start med at forkort med 2. Brug derefter, at exp(x) er den inverse funktion til log(x).

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2006 af Raphson (Slettet)

Du skal benytte sige 10^ på begge sider

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2006 af Raphson (Slettet)

Altså

log(x+4) = 2 <=>

x+4 = 100, hvor x = 96

Svar #4
20. maj 2006 af miephantazy (Slettet)

okey... exp(x) er det det der hedder e^på lommeregneren?
Jeg forstår ikke hvorfor jeg skal sige 10^på begge sider?
Kan stadig ikke få det til at fungere?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Det kommer an på hvad vi mener med log.

I gymnasiet bruges log oftest som symbol for titalslogaritmen, og så skal du sige 10^ begge sider, som #3 viser.

Omvendt er log mange andre steder synonymt med det, vi på gymnasiet kalder ln, og så skal du bruge exp(x) (også kendt som e^x).

Svar #6
20. maj 2006 af miephantazy (Slettet)

Okey... jeg er vist vant til at bruge e^x...
hvis jeg så gør det kan jeg stadig ikke få det til at gå op... selvom 3 har givet svaret...

2log(x+4)+3=7
log(x+4)=2
e^(log8x+4))= e^(2)
x+4 = 7,38
x= 3,38...
og det er jo helt forkert... hvad er det jeg gør forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Det havde jeg helt glemt -- den satans gymnasienotation ;-)


#6:
Hvis log = log_10, så er svaret givet i #3 (hvor 100 = 10²), men hvis derimod log = log_e, så er

x = e²-4 ~ 3,389

ganske som du får.

Svar #8
20. maj 2006 af miephantazy (Slettet)

Hvis man regnre efter giver det jo bare ikke 7, som det skulle?

Svar #9
20. maj 2006 af miephantazy (Slettet)

Hvis man regner efter giver det jo bare ikke 7, som det skulle?

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Jo, det gør det.

Skriv et svar til: log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.