Matematik

faktorisering

20. maj 2006 af gittemaja (Slettet)
hvad menes der med: x^2-10x=0 løs ved faktorisering

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Der menes at ligningen

x²-10x = 0

skal løses ved at faktorisere højresiden af udtrykket (og derefter bruge nulreglen).

Svar #2
20. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

så: x^2=10x?

Hvordan er nulreglen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2006 af migmig (Slettet)

hvis du sætter x uden for en parantes er den faktoriseret, og derefter kan du bruge nulreglen som skrevet i #1

Svar #4
20. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

okay, men kan i forklare det lidt mere specifikt.
Jeg kender ikke 0-reglen, og hvordan kan man sætte x uden for en parantes, når der ingen er?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

x²-10x = 0
<=>
x(x-10) = 0

Svar #6
20. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

tak

Skriv et svar til: faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.