Debat

Kemi eller Samfundsfag på A-niveau

12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Hejsa, jeg går 1.g og skal som så mange andre til at vælge valgfag.

Mit problem er, at jeg ikke ved om jeg vil vælge Kemi eller Samfundsfag på A-niveau.
Jeg har hørt at begge fagene skulle være vildt hårde, og at der er mange som dumper.

Jeg vil meget gerne høre fra nogen der har eller har haft disse fag, som lige kan fortæller mig om, hvad det går ud på og om det virkelig er rigtigt at så mange dumper.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2004 af Rune (Slettet)

Jeg har samfundsfag på højt niveau og synes at det er meget spændende. Vi har ikke specielt mange afleveringer og det er ikke så hårdt, som du åbenbart har hørt.
Kemi og samfundsfag er to helt forskellige fag, så jeg synes du skal overveje, hvad du skal bruge fagene til inden du vælger. Hvis du gerne vil være journalist el. så tag samfundsfag men hvis du gerne vil være fysiker så vælg kemi.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2004 af Rune (Slettet)

Jeg tror ikke det er rigtigt at der er mange, der dumper, og jeg tror bestemt ikke at det er de to sværeste fag på gym. Hvis du har lyst så vælg faget for alle A-niveau fag er omtrent lige hårde med lige mange afleveringer etc.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2004 af starF (Slettet)

det passer ikke at der er mange der dumper, vælg efter din videregående udd. så er du ikke forkert på den.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2004 af Garfield (Slettet)

Jeg har samf. på høj... og jeg syntes det er helt fantastisk... Jeg syntes ikke det er spevielt hårdt... tror vi skal aflevere 8 afleveringer i år...
Jeg har derimod hørt at kemi skulle være svært...

Samf. er jo ikke adgangsgivende nogen steder, det er kemi jo.. det kommer også an på om du ikke vil have mat. i 3g. hvis ikke, så behøver du jo ikke at vælge hverken fysik, astronomi... så kan du jo bare vælge hva du vil have...

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2004 af El_Toro (Slettet)

Jeg har os samf på højniveau og jeg synes det er meget hårdt selvom jeg er god til det... Vi har så allerede afleveret otte afleveringer på nuværende tidspunkt så det er sikkert derfor... En samf afleveringer tager ca. mellem seks og otte timer hvis det er af de store opgaver og du regner med at få en to-cifret karakter... Og der er generelt og så mere at læse til timerne end i de andre fag...Men det er et spændende og meget Alment-dannende fag som alle burde have når de gik på gymnasie...

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2004 af Ktulu (Slettet)

Samfundsfag er generelt gymnasiets hårdeste fag. Det er klart en subjektiv vurdering - for mig ville det nok være kemi, fysik eller noget - men generelt er det hårdt - faktisk er samfundsfag på A-niveau det fag med det forholdsmæssigt største læsepensum.

Dog er det ikke ubehagligt hårdt, synes jeg. Dog kan det skriftlige være omfattende og udfordrerende - men det er der vel ikke noget i vejen med! Det er et enormt spændende fag, og du lærer noget, du virkelig får brug for. Jeg kan klart anbefale samfund på A-niveau.

Men det bedste råd jeg kan give dig er:
Vælg efter personlig interesse - hvis det interesserer dig, vil det ikke blive hårdt, og du vil blive utrolig glad ved faget.

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2004 af Blaabjerg (Slettet)

Jeg har kemi på høj-niveau. Jeg synes det er utroligt spændende, man laver mange flere forsøg end i 1g. Ulempen er selvfølgelig alle afleveringerne. Tror der er 24 afl om året, i hvert fald det første år. Så hvis du kan lide kemi, synes jeg klart du skulle vælge det.

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2004 af Jules (Slettet)

Jeg har kemi på højniveau og i 2.g. En af de grunde til at nogle på mit hold synes det er svært er at de ikke har fulgt nok med i 1.g... I mit tilfælde har der ingen repetetion været, så hvis du ikke føler dig sikker i 1.g stoffet skal du nok lige overveje det en gang til.
Men jeg synes at kemi er et enormt spændende fag, og synes du det er sjovt at afstemme redoxreaktioner og udføre mængdeberegninger, så kan du sagtens vælge kemi. Synes du derimod nærmere det er slavearbejde så tag samfundsfag! Den fejl mange begår er at de mener at de skal bruge kemi senere hen, men at det i virkeligheden er virkelig kedeligt, og så bliver det et hårdt fag! Der er en del afleveringer, men som sagt, synes man det er sjovt er det ikke så slemt...

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2004 af starF (Slettet)

vælg kun kemi hvis i er interesseret i det, ingen steder kræver kemi, bortset fra hvis du skal læse kemi, så skal du have det på b. samfundsfag er et meget alment dannende fag, jeg har så matematik, fysik og kemi på høj niveau (2g og 3g), og jeg har lært meget og synes det er meget spændende, jeg har derfor ikke samfundsfag, men det er absolut et fag jeg vil supplere mig med i min videregående uddannelse som civilingeniør.

Svar #10
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Er det dog ikke hård med alle de 3 høj niveau fag, det er der utroligt at der er nogen der kan klare det, typisk folk som dig starF:-)

Men altså, læser du meget til fagene, eller er det så'n at du virkelig er klog, eller synes det er nemt, eller hvordan er det nu du har det med det?

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. januar 2004 af starF (Slettet)

#10 Jeg læser selvfølgelig til timerne, jeg er meget glad for disse fag, dog kan det gå ud og de andre fag til tider, og nej ikke det hele er nemt, der er også tider hvor det går helt sort for en, men det kommer så efter man har arbejdet med det. Og jeg må nok sige der er mange aflveringer for, og det var næsten helt gal i 2g, men nu i 3g hvor jeg er slippet for tysk og engelsk er det gået bedre. Det skal siges jeg er ligesom alle andre, dvs jeg har ingen forhåndsviden, jeg læser bare stoffet lige som alle andre. Jeg får 10 både i skriftlig og mundtlig hele vejen igennem i disse fag, så jeg de må siges jeg har klaret mig ok. De andre fag ligger jeg så på 7,8,9

Svar #12
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Læser du hver gang ALTID, men får du det ikke nogen gange det så'n at du ikke gider mere, eller ikke læser til et fag det ene gang.

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. januar 2004 af starF (Slettet)

#12 Jo det kan ske, men jeg læser det så på et senere tidspunkt, som man siger, er det noget man brænder for, så vil man ikke gå glip af det. Jeg valgte fagene fordi jeg kunne lide dem, så skal jeg også gøre noget for det. Men det er da tit jeg ikke læser til religion og evt. old :).

Brugbart svar (0)

Svar #14
12. januar 2004 af starF (Slettet)

Man kan sige jeg læser altid ja!

Svar #15
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

ok

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. januar 2004 af snitzel (Slettet)

Jeg har kemi A, og det er helt klart et interesse-fag...
Der er mange på mit hold, som fortryder (ikke mig), men hvor de troede at det måske var noget andet de gik ind til. Men det er KEMI! Med alle de indviklede ting...

Men snak evt. med lærerne på de forskellige fag...

Brugbart svar (0)

Svar #17
12. januar 2004 af Ktulu (Slettet)

StarF:

Har det præcis på samme måde med historie og samfund. Jeg læser da ikke teksterne for min lærers skyld - jeg læser dem for min egen! Jeg vil da under ingen omstændighed frarøve mig selv lærdom. Men jeg kan da godt, som du også siger, 'glemme' at læse til tiden - men jeg læser det i hvert fald en anden gang så.
Hvis man brænder for faget, ser man ikke sine lektier som et arbejde - men nærmere som en hobby...

Svar #18
13. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Tak til alle der har svaret, det har været til stor hjælp.

Skriv et svar til: Kemi eller Samfundsfag på A-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.