Matematik

hjælp

21. maj 2006 af nybroe (Slettet)
hvordan Isolerer jeg x

20/x - 5 = 5

tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2006 af hopper (Slettet)

Meget slavisk:

20/x - 5 = 5 <=>
20*(1/x) = 10 <=>
1/x = 1/2 <=>
1=(1/2)x <=> (gange igennem med x)
2=x

Svar #2
21. maj 2006 af nybroe (Slettet)

jeg prøver lige igen
hvordan Isolerer jeg x

(4998/13-lnx) - 273

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2006 af hopper (Slettet)

jeg er ikke helt med...! hvad med den første ligning?

og i #2 er der ikke noget ligmed???

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2006 af Nivon (Slettet)

Hvis der står (20/x) - 5 = 5

(20/x) = 10/1
(Læg 5 til på begge sider - Og 10 er det samme som 10/1)

20*1=10*x
(Gang over kors)


Hvis der står 20/(x-5) = 5
Samme princip; 5 = 5/1

Gang over kors, så står der:
20*1 = 5(x-5)

Derfra burde du selv kunne klare det ..


Svar #5
21. maj 2006 af nybroe (Slettet)

ups......

hvordan Isolerer jeg x

(4998/13-lnx) - 273 = 85

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2006 af sigmund (Slettet)

#5,

1) Læg 273 til på begge sider.

2) Træk 4998/13 fra på begge sider.

3) Gang med -1 på begge sider.

4) Da x = exp(ln(x)): Tag exp() på begge sider (bemærk: exp() ~ e^()).

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2006 af hopper (Slettet)

(4998/13-lnx) - 273 = 85 <=>
(4998/13-lnx) = 358 <=>
4998 = 358(13-lnx) <=>
4998 = 4654 - 358 lnx <=>
344 = -358 lnx <=>
lnx = -(172/179) <=>
x= e^-(172/179)

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2006 af hopper (Slettet)

#7 jeg har antaget at det er 13-lnx der er i brøkens nævner

Svar #9
21. maj 2006 af nybroe (Slettet)

jeg kommer til

lnx = 358-(4998-13)

så går der noget galt for jeg -14,2
for herefter at tage
e^ -14,2

som giver 6,8*E-7

resultatet skal give 0,57

Svar #10
21. maj 2006 af nybroe (Slettet)

ja det er rigtigt det er brøkens nævner

Svar #11
21. maj 2006 af nybroe (Slettet)

jeg lavede en fejl igen. undskyld

jeg kommer til

lnx = 358-(4998/13)

så går der noget galt for jeg -14,2
for herefter at tage
e^ -14,2

som giver 6,8*E-7

resultatet skal give 0,57




Brugbart svar (0)

Svar #12
21. maj 2006 af hopper (Slettet)

jeg har tjekket x=e^-(172/179) på en Texas TI-98 og den's solve funktion giver samme resultat...!

så jeg kan ikke lige se hvor du får 0,57 fra?

Svar #13
21. maj 2006 af nybroe (Slettet)

fra Facitlisten

jeg må lige tilbage og kigge

Svar #14
21. maj 2006 af nybroe (Slettet)

det siger den alså

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. maj 2006 af hopper (Slettet)

og opgaven er bare:

Isolerer x når:

(4998/13-lnx) - 273 = 85

eller er du kommet frem til det gennem nogle udregninger?

Svar #16
21. maj 2006 af nybroe (Slettet)

ja men jeg opgiver så jeg kan komme videre

ellers tak for hjælpen

Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.