Matematik

Bestem en ligning

21. maj 2006 af wonderwall (Slettet)
Hvordan bestemmer man en ligning for linien gennem punkterne P(2,3) og Q(4,8).

Jeg har prøvet mig lidt frem, men jeg kan stadig ikke få det til at passe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#0

Du finder en hældnigskoefficient ved formlen

a= (y2-y1)/(x2-x1)

b findes herefter ved isolering, når du ved at ligningen er på formen y = ax +b.

Svar #2
21. maj 2006 af wonderwall (Slettet)

Det var satans.. Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2006 af michael_1.g (Slettet)

Er det en lige linje?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2006 af vag (Slettet)

Linier er ALTID lige.

Ellers er det jo ikke en linie.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2006 af vag (Slettet)

Derfor er det også overflødigt at sige en "ret linie" eksempelvis, selvom det i matematikken bruges i flæng.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2006 af michael_1.g (Slettet)

Ok :)
Jeg bruger selv "en ret linje".
Men ja, når jeg tænker over det, så giver det du siger mening, for en linje er den korteste vej mellem to punkter.

Svar #7
21. maj 2006 af wonderwall (Slettet)

Så er svaret altså y = 2,5x-2

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#7

Ja

Skriv et svar til: Bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.