Matematik

log

21. maj 2006 af miephantazy (Slettet)
Hej... endnu en gang har jeg problemer med at løse en ligning.. og håber på at der er en der kan hjælpe lidt...

51= k-20*log(5)
51/log(5)+20= k
k= 92,96

men det er bare ikke rigtig.. hvad gør jeg forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2006 af Raphson (Slettet)

51 = k-20*log(5)

51 + 20*log(5) = k

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2006 af Raphson (Slettet)

- eller det kommer an på, om der er tale om

1) 51= k-(20*log(5)) eller

2) 51= (k-20)*log(5)

Mit bud er løsning på 1

Svar #3
21. maj 2006 af miephantazy (Slettet)

okey... det er jeg egentlig heller ikke klar over,.. det står som jeg har skrevet.. men jeg kan jo regne efter for at se om det passer... tak for hjælpen...

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2006 af Raphson (Slettet)

Hvis der blot står 51 = k-20*log(5), så er der tale om 1, idet "gange" har højere prioritet, men det ved du selv, så k = 51 + 20*log(5)

Svar #5
21. maj 2006 af miephantazy (Slettet)

ja.. men det gør jeg jo så ikke helt alligevel... det plejer da at være sådan når man flytte gange over bliver det til dividere...

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2006 af Raphson (Slettet)

Man taler om regnearternes hieraki, hvor (korrigér mig endelig hvis jeg har undladt noget) potenser har første prioritet, dernæst kommer multiplikation og division, hvorefter addition og subtraktion skraber bunden. I vores tilfælde, 51= k-20*log(5) ser vi, at der er et produkt -20*log(5) samt tallet k, og idet der er tale om multiplikation, skal dette led først af vejen. Jeg håber du kan følge mig, ellers spørg igen

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2006 af IMB (Slettet)

Jo, du mangler vist parentser :)

Svar #8
21. maj 2006 af miephantazy (Slettet)

okey... tak for det... har du også godt styr på monotoniforhold og sådan? Den kan jeg aldrig finde ud af...

Skriv et svar til: log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.