Matematik

0.5a^2+1.5a+14=0

22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)
0.5a^2+1.5a-14=0

hvordan løses den.

der bliver også oplyst i opgaven at arealet af en trekant er 14 og den ene katete er a+3 og den anden er a



Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2006 af Sentinox (Slettet)

0.5a^2+1.5a-14=0

Du har en andengradsligning, og søger altså a.

du skal bruge starte med at finde diskriminanten.

Herefter fås op til to løsninger for a.

Den løsning der er den korrekte, er den der overholder de yderligere oplysninger du har givet.

//Sentinox

Svar #2
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

d=b^2-4ac ?

d= 1.5^2-4*0.5*14?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)

#2 Nej.
c er -14 og ikke 14.

Svar #4
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

er x så 1/3 ^ -2/3

Svar #5
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)

#4 Nej.
x=(-b±sqrt(b²-4ac))/(2a)
Løsninger:
x=-7 v x=4
Men -7 kan ikke være løsningen da en sidelængde ikke kan være negativ.

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2006 af Sentinox (Slettet)

diskriminanten er:

d = (1.5)^2 - 4*0.5*(-14) = 30.25

Rødderne i andengradsligningen er derfor:

a = (-1.5+sqrt(30.25))/(2*0.5) = 4

og

a = (1.5 + sqrt(30.25))/(2*0.5) = -7

der bliver også oplyst i opgaven at arealet af en trekant er 14 og den ene katete er a+3 og den anden er a

Idet du får oplyst at det er kateter er trekanten altså retvinklet.

for en trekant gælder derfor at arealet er:

1/2*k1*k2, hvor k1 er den ene katetes længde, og k2 er den anden katetes længde.

En længde kan aldrig være negativ, hvorfor a=4.

//Sentinox

Svar #8
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

ah mange tak for hjælpen. Jeg var kommet til at skrive 2*1.5 i stedet for 2*0.5

Skriv et svar til: 0.5a^2+1.5a+14=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.