Matematik
er det rigtigt regnet
20. oktober 2002 af
SP anonym (Slettet)
Opg. 330
1. G=R
-2x-7 ≥ 5x+21 Û
-7 ³ 7x+21 Û
-28 ³ 7x Û
-4 ³ x
2. G=R
-3x
x > -5/3
3. G=R
-½x > -3 Û
x
4. G=R
½x-5 ³ 3x+15 Û
-5 ³ 2½x+15 Û
-20 ³ 2½x Û
-8 ³ x
5. G=R
-4x+12 £ 5x Û
12 £ 9x Û
12/9 £ x Û
4/3 £ x
Opg. 334
3. G=R
-x+1 > 2x+2 Û Ú x+3
1 > 3x+2 Û Ú x
-1 > 3x Û Ú x
-1/3 > x Ú x
G=R
½x > -1/3x Û
1½x > -1x Û
3x > -2x Û
5x > 0 Û
x > 0
6. G=R
½(x-1) > 3(2-x)+x Û
1(x-1) > 6(2-x)+2x Û
x-1 > 12-6x+2x Û
x-1 > 12-4x Û
5x-1 > 12 Û
5x > 13 Û
x > 13/5
7. G=R
2(x+2)(x-8) ³ (x+3)(2x+4) Û
2(x2-8x+2x-16) ³ 2x2+4x+6x+12 Û
2(x2-6x-16) ³ 2x2+10x+12 Û
2x2-12x-32 ³ 2x2+10x+12 Û
-12x-32 ³ 10x+12 Û
-32 ³ 22x+12 Û
-44 ³ 22x Û
-2 ³ x
4. G=R
x
0
-2
-1
Opg. 345
1. G=R
2x
7x
x
3. G=R
-2x £ 4(2-x)+2(x-7) Û
-2x £ 8-4x+2x-14 Û
-2x £ -6-2x Û
0 £ -6
L=Ø
Opg. 1005
4. G=R
x-3
2x-3
2x
x
Opg 1008
Opg 1012
(2a-b)(2a+b)-4(a+3b)2+4b(6a-1) = 4a2-b2-4(a2+9b2+6ab)+24ab-4b = 4a2-b2-4a2-36b2-24ab-4b = -37b2-4b
Opg 1013
x(x-2)-(x+1)2 = -6 Û
x2-2x-(x2+1+2x) = -6 Û
x2-2x-x2-1-2x = -6 Û
-4x-1 = -6 Û
-4x = -5 Û
x = 5/4
1. G=R
-2x-7 ≥ 5x+21 Û
-7 ³ 7x+21 Û
-28 ³ 7x Û
-4 ³ x
2. G=R
-3x
x > -5/3
3. G=R
-½x > -3 Û
x
4. G=R
½x-5 ³ 3x+15 Û
-5 ³ 2½x+15 Û
-20 ³ 2½x Û
-8 ³ x
5. G=R
-4x+12 £ 5x Û
12 £ 9x Û
12/9 £ x Û
4/3 £ x
Opg. 334
3. G=R
-x+1 > 2x+2 Û Ú x+3
1 > 3x+2 Û Ú x
-1 > 3x Û Ú x
-1/3 > x Ú x
G=R
½x > -1/3x Û
1½x > -1x Û
3x > -2x Û
5x > 0 Û
x > 0
6. G=R
½(x-1) > 3(2-x)+x Û
1(x-1) > 6(2-x)+2x Û
x-1 > 12-6x+2x Û
x-1 > 12-4x Û
5x-1 > 12 Û
5x > 13 Û
x > 13/5
7. G=R
2(x+2)(x-8) ³ (x+3)(2x+4) Û
2(x2-8x+2x-16) ³ 2x2+4x+6x+12 Û
2(x2-6x-16) ³ 2x2+10x+12 Û
2x2-12x-32 ³ 2x2+10x+12 Û
-12x-32 ³ 10x+12 Û
-32 ³ 22x+12 Û
-44 ³ 22x Û
-2 ³ x
4. G=R
x
0
-2
-1
Opg. 345
1. G=R
2x
7x
x
3. G=R
-2x £ 4(2-x)+2(x-7) Û
-2x £ 8-4x+2x-14 Û
-2x £ -6-2x Û
0 £ -6
L=Ø
Opg. 1005
4. G=R
x-3
2x-3
2x
x
Opg 1008
Opg 1012
(2a-b)(2a+b)-4(a+3b)2+4b(6a-1) = 4a2-b2-4(a2+9b2+6ab)+24ab-4b = 4a2-b2-4a2-36b2-24ab-4b = -37b2-4b
Opg 1013
x(x-2)-(x+1)2 = -6 Û
x2-2x-(x2+1+2x) = -6 Û
x2-2x-x2-1-2x = -6 Û
-4x-1 = -6 Û
-4x = -5 Û
x = 5/4
Svar #2
20. oktober 2002 af SP anonym (Slettet)
Er det for 1g bogen (i-bogen)? Hvis ja som jeg tror det er er nogle af stykkerne forkerte, men hele opg 330 er rigtige..
Skriv et svar til: er det rigtigt regnet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
