Matematik

omskriv udtryk

22. maj 2006 af NV (Slettet)
Hej! Nogen der vil hjælpe med denne:

Omskriv udtrykket til den simplest mulige form, der kun indeholder én kvadratrod?

sqr(4x^3y^4)*sqr(18x^3y^2)

Hvordan gør jeg ???

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2006 af lany (Slettet)

Benyt, at sqrt(a*b)=sqrt(a)*sqrt(b).

Svar #2
22. maj 2006 af NV (Slettet)

#1

Tak for hjælpen...Men er der ikke en der lige vil skrive hvad den giver og evt. hvordan den regnes..?

Skal bare se om jeg har lavet den rigtigt i den årsprøve jeg havde i dag:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2006 af lany (Slettet)

sqrt(72x^6*y^6)

Svar #4
22. maj 2006 af NV (Slettet)

Hvordan kan det så være at lommeregneren skriver 6*sqr(2)*x^3*y^3 ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2006 af lany (Slettet)

Det er det samme, thi:

sqrt(72x^6*y^6)=sqrt(72)*sqrt(x^6)*sqrt(y^6)
=sqrt(2*36)*x^3*y^3=sqrt(2)*6*x^3*y^3

Svar #6
22. maj 2006 af NV (Slettet)

:D :D :D :D

Så har jeg den rigtig:D

Svar #7
22. maj 2006 af NV (Slettet)

men hvorfor skriver den |y^3|???

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2006 af lany (Slettet)

Det burde jeg også have gjort. Det skyldes, at:

sqrt(y^6)=|y^3|

Skriv et svar til: omskriv udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.