Fysik
relativistisk astrofysik
23. maj 2006 af
Kurro (Slettet)
Prøv at se på dette her.
En observatør falder mo et sort hul med massen M. han starter i hvile og vi skal finde den tid det tager observatøren (målt af observatøren) at passer fra radius r1 = 6M til r2 = 2M
Jeg vil mene:
dan kan starter i hvile kan vi skrive
E=1/2(dr/dt)^2-(m/r)
<->
(dr/dt)^2=2m/r
<->
r^(1/2)dr=-(2m)^(1/2)dt
som integreres og vi får
r(t)=(3/2)^(2/3)-(2m)^(1/3)(t'-t)^(2/3)
hvor t' er en konstant
jeg sætter t' lig 0 og indsætter de to radiusser på r(t) plads og løser for t.
nu spørgsmålet....kan jeg blot trække disse fra hinanden, tiden er jo målt af observatøren!
på forhånd tak
En observatør falder mo et sort hul med massen M. han starter i hvile og vi skal finde den tid det tager observatøren (målt af observatøren) at passer fra radius r1 = 6M til r2 = 2M
Jeg vil mene:
dan kan starter i hvile kan vi skrive
E=1/2(dr/dt)^2-(m/r)
<->
(dr/dt)^2=2m/r
<->
r^(1/2)dr=-(2m)^(1/2)dt
som integreres og vi får
r(t)=(3/2)^(2/3)-(2m)^(1/3)(t'-t)^(2/3)
hvor t' er en konstant
jeg sætter t' lig 0 og indsætter de to radiusser på r(t) plads og løser for t.
nu spørgsmålet....kan jeg blot trække disse fra hinanden, tiden er jo målt af observatøren!
på forhånd tak
Svar #2
23. maj 2006 af Kurro (Slettet)
virkelig? Jeg synes bare det er så enkelt! og en god regel er jo
er det enkelt? så er det nok forkert! haha
er det enkelt? så er det nok forkert! haha
Svar #3
23. maj 2006 af fixer (Slettet)
Det er ikke rigtigt.
For det første har du integreret forkert.
For det andet regner du ikke relativistisk; i bedste fald SR. Det kan jeg ikke afgøre. Det er ikke muligt at analysere problemer med objekter, der falder ind i sorte huller alene vha SR. SR virker kun såfremt de metriske konstanter er (næsten) konstante. I det konkrete tilfælde er de metriske konstanter ikke alene _ikke_ konstante, de kan sågar også være uendeligt store alt afhængigt af hvilket koordinatsystem anvendes. I GR er Lorentzintervallet afhængigt af de metriske koefficienter, så du må på den igen.
For det første har du integreret forkert.
For det andet regner du ikke relativistisk; i bedste fald SR. Det kan jeg ikke afgøre. Det er ikke muligt at analysere problemer med objekter, der falder ind i sorte huller alene vha SR. SR virker kun såfremt de metriske konstanter er (næsten) konstante. I det konkrete tilfælde er de metriske konstanter ikke alene _ikke_ konstante, de kan sågar også være uendeligt store alt afhængigt af hvilket koordinatsystem anvendes. I GR er Lorentzintervallet afhængigt af de metriske koefficienter, så du må på den igen.
Skriv et svar til: relativistisk astrofysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
