Studievejledning

job på tandlægeklinik?

23. maj 2006 af somom (Slettet)
Hej hvordan får jeg et job på en tandlægeklinik (evt i udlandet)for at tjene point efter jeg er blevet student til sommer???

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2006 af 150972 (Slettet)

Søg via AF. Husk at de fleste tandlægeklinikker i DK normalt kun bruger uddannet personale.

Måske rengøring??

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Giver rengøringsarbejde point??

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Jeg har også selv planer om at samle point, og hvis jeg var dig så vil jeg søge arbejde på et plejehjem eller lign., det har jeg ihvertfald selv tænkt mig at gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2006 af 150972 (Slettet)

Alt erhvervsarbejde giver point, men i stedet for 2 point pr. md.(studierelevant arbejde) giver det kun 1 point. Det tager derfor dobbelt så lang tid at "score" max. point(20 point i denne kategori), altså 20 mdr.s arbejde = knap 2 år.

Hvad havde du tænkt dig at lave på en tandklinik?
Dem jeg går på hold med der har samlet point og har arbejdet på en klinik, har forældre der ejer en klinik. De har også gjort rent. Hvis de var heldige, fungeret som klinikass. i en kort periode (sommerferien).

Jeg ville da selv blive sur som kunde(patient) hvis det var "ufaglært" personale der tog sig af behandlingen af mig, når jeg var hos tandlægen.

Uansetr om det var klinikass. tandpleje eller tandlægearbejde( må først arbejde som tandlæge, alene når man har fået autorisation og det tager 1 år efter universitet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2006 af appelsin (Slettet)

#4 Hvor går tandlægen til tandlæge henne?
Og har tandlægen perfekte tænder?

(Jeg undskylder for mine naive spørgsmål :))

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Min tandlæge fra folkeskolen havde det værste åndedræt! Hold kæft hvor hun bare stank..og hun brugte aldrig mundmask.... eeew....

og nej de har ikke nødvendigvis flotte tænder.... men hvis jeg bliver tandlæge så praktiserer jeg på mig selv =P... er det ikke Mr. Ben der selv ordner sine tænder?

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2006 af 150972 (Slettet)

#5 Hos en kollega. De fleste tandlæger passer på deres tænder ligesom flertallet af danskere gør det.

Selvfølgelig kan tandlæger også have dårlig ånde, da dårlig ånde ikke nødvendigvis har noget med tænderne at gør.

Der er også tandlæger der ryger. Rygning medfører for ca. 100%s vedkomne pardentose = tænderne falder ud!

Mundbind bruges når tandlægen/klinikass. fx er forkølet ikke fordi han/hun har dårlig ånde.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

# 7

Er det ikke noget med at de skal bruge mundbind? en slags regl mener jeg nok jeg har hørt...

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

regl regl... en lov mener jeg vel =P

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. maj 2006 af 150972 (Slettet)

#8 Man SKAL ikke bruge mundbind med midre man kan smitte patienten. Man skal til gengæld ALTID bruge hansker, sprite alt af, ikke bære smykker(ur, ringe), have nedklippet negle( også pigerne) ingen neglelak, kortærmet trøje eller oprullet ærmer ingen parfume, være ren og velsognieret, have ren kittel på(på skolen skal den være hvid)have rene skridsikre sko på med glat overflade der kan rengøres, desuden skal man sætte håret op hvis dette er langt.

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

må man virkelig ikke ha' parfume på?... Jeg var overhovedet ikke klar over at der var så mange strenge regler.. det var da vildt...

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. maj 2006 af 150972 (Slettet)

Du må selvfølgelig gerne have en antipersperant på så du ikke kommer til at lugte af sved. Men ingen parfume. Det kan man vel godt forstå. Du sidder MEGET tæt på patienten og vedkommen skal ikke generes af duften af parfume.

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. maj 2006 af Quasar (Slettet)

#10: Under et regelmæssigt tandeftersyn bruges vel ikke handsker - det har jeg ikke oplevet.

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

#12

Det kommer jo an på om man bruger en god eller dårlig parfume! =P....Ej jeg kan selvfølgelig godt se problemet i det men jeg er stadig en tøsepige, derfor kan jeg blive lidt chokeret over at man ikke må bruge parfume... =P....

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. maj 2006 af 150972 (Slettet)

#13 Hils din tandlæge og sig til ham/hende at der er en betydelig risiko for at han/hun kan smitte dig. Der kan sidde rigtig meget skidt under negle, mellem finger, håndled og så videre.

Vi ville ALDRIG(på skolen) få lov at behandle uden hansker

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. maj 2006 af 150972 (Slettet)


Dårlig ånde

En del patienter lider af dårlig ånde, der i fagsproget kaldes foetor ex ore eller halitosis. Den dårlige ånde kan være overordentlig generende og direkte forårsage, at patienter har psykiske problemer i forbindelse med social omgang med andre mennesker. Der kan være utallige årsager til dårlig ånde. De årsager, der findes indenfor det orale område gennemgås. Der anvises ligeledes behandlingsmuligheder.

Årsagen til dårlig ånde skal næsten altid findes omkring tænderne og i tandkødet. Dernæst kan årsagen være i slimhinden, kæbeknoglen eller i tungens overflade. Endelig kan det være fra luftvejene eller fordøjelseskanalen.

Langt den hyppigste årsag til dårlig ånde er forhold i munden og omkring tænderne. Dårlig mundhygiejne, mange ubehandlede cariesangreb kombineret med voldsom ophobning af tandsten og plak er langt den hyppigste årsag til dårlig ånde. Plak og tandsten dannes også på proteser. Bakterierne nedbryder madresterne og danner de ildelugtende gasser. Dybe tandkødslommer (paradentose) omkring tænderne kan ligeledes give anledning til ophobning af bakteriebelægninger og med dårlig ånde til følge. Endelig kan dårligt passende proteser give anledning til overvækst af slimhinde, såkaldte hyperplasier, som er meget furede i overfladen, hvorved der skabes grobund for bakteriernes vækst og udvikling af ildelugtende gasser.Lugten kan også skyldes betændelsesprocesser fra svulster eller cyster og der kan være tale om fistler, evt. til kæbehulen, hvor væske står i bunden af kæbehulen og rådner og udsender dårlige lugte. Tungens overflade kan være meget furet og der kan ophobes bakterier i bunden af furerne, som vil give anledning til dårlig lugt. Tungens overflade kan være belagt med fibrin og bakterierester samt madrester eller evt. angrebet af en svampeinfektion.

Der er fem vigtige punkter i forbindelse med behandlingen af dårlig ånde. For det første skal der foretages en grundig professionel tandrensning hos tandlægen. Desuden skal patienten instrueres i en optimal hjemmetandpleje med ordentligt renhold mellem tænderne. Såfremt der er belægninger på tungen, kan man anbefale børstning af tungens overside med en blød tandbørste dyppet i 1% brintoverilte. Såfremt man har hel- eller delproteser, skal der foretages en optimal protesehygiejne, dvs. rengøring mindst 1 gang dagligt med almindelig håndsæbe og en neglebørste. Rengøringen foretages bedst ved at man fylder vand i vaskekummen og børster hen over vandet, således at man, såfremt man skulle tabe protesen, taber den ned i vandet. Der findes kommercielle rengøringsprodukter til proteser. Disse kan også anbefales. Endelig skal man forsøge at øge spytsekretionen, evt. ved indtagelse af syrlige væsker eller sukkerfri syrlige drops, evt. tygge sukkerfrit tyggegummi. Endelig skal der som det sidste foretages en fjernelse af de sygdomstilstande, der kan være årsag til dannelsen af krypter i slimhinden.

Til desinfektion af munden og halsen kan anvendes Klorhexidinglukonat 0,1% 3 gange dagligt eller brintoverilte 1% 3 gange dagligt. Begge dele kan anvendes som skyllemiddel eller det kan anvendes på tandbørsten. Længere tids brug af Klorhexidin kan give en ret kraftig misfarvning af tænderne og tungens overside.

Såfremt du, til trods for fuldstændig fine forhold i mundhulen, i tænderne og slimhinden ikke er kommet af med problemet, må du fortsætte jagten på årsagen hos øre-næse-halslægen og bede denne om at kontrollere bihulerne og næsen og området bag ved næsen. Af og til kan årsagen være de såkaldte “mandelpropper”, som nemt kan fjernes af øre-næse-halslægen.


Skriv et svar til: job på tandlægeklinik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.