Matematik

Årlige udbetaling

25. maj 2006 af Annettejx (Slettet)
Kan ikke rigtig finde en løsning på denne opgave, i min bog.

Det antages at opsparing (det er en børneopsparing) i form af 8 lige store årlige beløb, første gang 1 år efter at saldoen er 115.205,08 kr. Renten i denne periode er forsat 9,25 %

Bestem den årlige udbetaling.

Svar #1
25. maj 2006 af Annettejx (Slettet)

.. manglede lige p.a. efter renten ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2006 af Madsst (Slettet)

Øhh... Er det afskrevet fra bogen? Besynderlig formulering...

Svar #3
25. maj 2006 af Annettejx (Slettet)

Det er fra en eksamensopgave fra 1993 :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Tænk på det som en gældsannuitet.
y= G * r / (1-(1+r)^-n)
Du har G, r og n.

Tænk på det på den måde, at banken har en gæld til dig, som de afdrager - derved bliver det netop til en gældsannuitet.

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2006 af mathon

benyt
B=y/r*[1-(1+r)^-n], hvor
B=beløbet 1 år forud for første rateudbetaling
y=det hver gang hævede/udbetalte beløb
r=p/100- rentefoden
n=antal udbetalinger.

It goes:
115205.08=y/0.0925*[1-(1+0.0925)^-8],

hvoraf y=...............



Skriv et svar til: Årlige udbetaling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.