Matematik

Hjælp Tak

25. maj 2006 af kim19 (Slettet)
Hvis jeg nu kender alle 3 sidder i en trekant og skal finde vinkel A.

så siger jeg A=sin-1 (a/c)
og i min trakant er a=8,66 og c=10

så dividere jeg dem og tag sin-1
det giver så 60 grader.

Men hvis jeg skal forklar det mundtlig
kan jeg så bare sige af sin-1 til (a/c)

så er vinkel A 60 grader

eller hvordan skal jeg formulere mig mundtlig ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2006 af rizza (Slettet)

Du skal jo lave beviset

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2006 af Maelkeboette (Slettet)

Hvis din trekant ikke er retvinklet, så skal du brug cosinusrelationen..

Hvis det er til den mundtlige eksamen, at du skal bruge det. Så skal du bevise, hvorfor at dette er rigtigt.

Ellers så er det jo bare at sige at sin-1 til a over c er lig med 60 grader.

Svar #3
25. maj 2006 af kim19 (Slettet)

ja min trekant er ens vinklede hvad bevis skal jeg så have fat i, er ikke lige klar over det ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2006 af Anotte (Slettet)

hvis du kun ved den er ensvinklet og du ved den ikke er retvinklet, så skal du bruge cosinus-relationen

Svar #5
25. maj 2006 af kim19 (Slettet)

ups min trekant er ret vinklede skulle der stå og ikke ens vinklede

Svar #6
25. maj 2006 af kim19 (Slettet)

så skal jeg vel bruge sinus når den er ret vinklede ikke ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2006 af Anotte (Slettet)

øhm du kan jo bare sige at Sin(A) = a/c

Svar #8
25. maj 2006 af kim19 (Slettet)

En der vil hjælpe mig med beviset
Det starter vel sådan her:
Sin (A) = a/c

kan ikke lige se næste skridt

Svar #9
25. maj 2006 af kim19 (Slettet)

ja men hvordan får jeg af det er
sin-1 (a/c)

Svar #10
25. maj 2006 af kim19 (Slettet)

ganger jeg med sin-1 på begge sidder af lighedstegnet eller ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. maj 2006 af Anotte (Slettet)

du siger (sin^-1)*(a/c)
som du vidst også startede med at skrive i dette indlæg

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. maj 2006 af Anotte (Slettet)

vinkel A = 59,997 grader eller bare 60 grader

Svar #13
25. maj 2006 af kim19 (Slettet)

altså skal jeg bare sige af jeg dividere 8,66 med 10 og tag sin-1 af det. og det er så = 60 grander.

er dette korakt ?

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #14
25. maj 2006 af Anotte (Slettet)

ja det er rigtigt, men hvis du skal forklare det mundtligt, så vil jeg nok lige lave et bevis for formlem sin(A) = a/c først, så er du i hvert fald på den sikre side

Svar #15
25. maj 2006 af kim19 (Slettet)

hvor finder jeg det bevis ?

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. maj 2006 af Anotte (Slettet)

i din bog?

Skriv et svar til: Hjælp Tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.