Matematik

skæringspunkt

26. maj 2006 af sandi (Slettet)
hej..

jeg har 2 linjer nemlig m og n

m: -2x + y = -4
n : x - 3y = -3

og skal beregne skæringspunktet uden brug af hjælpemidler..

hvordan gøres dette ??

på forhånd mangee mangee tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)

Se:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=218076

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2006 af F.U.B.A.R. (Slettet)

isolere y på begge ligninger og beregn x så m=n.

Derfra kan du aflæse/beregn y hvor m=n

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2006 af vag (Slettet)

m: -2x + y = -4 <-> y = 2x-4
n : x - 3y = -3 <-> y = (x/3)+1

2x-4 = (x/3)+1
(5x/3) = 5
x = 3

y = 2*3-4 = 2

Skæringspunkt: (x,y) = (3,2)

Svar #4
30. maj 2006 af sandi (Slettet)

hej..mange tak :)

jeg forstår ikke følgende:


(5x/3) = 5

hvordan får du det vag?
må jeg få mellemregningerne med?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2006 af allan_sim

#4.
2x-4 = (x/3)+1
2x-(x/3) = 1+4
2x-(x/3) = 5

Vi laver nu alt om til tredjedele på venstresiden:

(6x/3)-(x/3) = 5
5x/3 = 5

Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.