Matematik

Kalender-algebra ?

28. maj 2006 af Stiinaah (Slettet)
Okay :P
Man kan beregne det mindste i en farvet ramme(med 4 felter i) med denne formel:
x=(s-16):4. x= det mindste tal, s=summen af de 4 tal.

-Der er en kasse hvor der står: x, x+7 og x+1
Hvad skal der stå i den 4. kasse`?

- Beregn summen af de 4 tal i rammen udtrykt ved x.

-Angiv en formel til beregning af det mindste tal x, hvis den farvede ramme dækker 6 tal?

Håber i forstår bare en lille smule af det, for synes selv det er ret indviklet :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Hvis x=(s-16)/4
så er s=4x+16

Da de 3 første tal giver 3x+8 kan du regne ud, hvad der mangler i den sidste kasse, for at det giver 4x+16.

Jeg håber, det hjælper dig igang, for jeg er ikke helt sikker på, hvad opgaven ellers kan gå ud på.

Svar #2
28. maj 2006 af Stiinaah (Slettet)

Er jeg helt gal på den hvis jeg får det til 8 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2006 af allan_sim

#2.
Ifølge #1 giver summen af de tre første tal 3x+8. Hvis du lægger 8 til det, får du 3x+16. Hvad mangler du så at lægge til, for at den samlede sum er 4x+16?

Svar #4
28. maj 2006 af Stiinaah (Slettet)

1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Hvis du lægger 1 til 3x+8 får du 3x+9.

Du skal have 4x+8. Hvad mangler der for at komme fra 3x+8 til 4x+8? (Det er altså ikke 1).

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2006 af allan_sim

#4.
Ikke helt. Hvis du lægger 1 til, får du 3x+17, fordi du har lagt et tal til.

Det du mangler er noget mere af den ubekendte x. Lige nu har du 3x stående, så for at få 4x i alt skal du lægge 1x til.

Hvor meget har du så lagt til i alt for at komme fra 3x+8 til 4x+16?

Svar #7
28. maj 2006 af Stiinaah (Slettet)

Hmm ? 1x ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)

#7 Ja

Svar #9
28. maj 2006 af Stiinaah (Slettet)

#6 1x+8 ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. maj 2006 af allan_sim

#9.
Lige præcis - og det er så svaret på, hvad der skal stå i den fjerde kasse.

Svar #11
28. maj 2006 af Stiinaah (Slettet)

Okay :)
Mange tak for hjælpen :D

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

.

En udregning  ?


Skriv et svar til: Kalender-algebra ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.