Matematik
eksp. vækstmodel
28. maj 2006 af
oestervig2 (Slettet)
Endnu et citat fra min mat-bog:
Hvis f(x) = b*a^x så f'(x) = b*ln(a)*a^x
Og heraf ses, at væksthastigheden er proportional med funktionsværdien:
f'(x) = ln(a) * f(x)
Og jeg forstår ikke, hvad der menes med, at man så kan se, at væksthastigheden er proportional med den funktionsværdi?!
Hvis f(x) = b*a^x så f'(x) = b*ln(a)*a^x
Og heraf ses, at væksthastigheden er proportional med funktionsværdien:
f'(x) = ln(a) * f(x)
Og jeg forstår ikke, hvad der menes med, at man så kan se, at væksthastigheden er proportional med den funktionsværdi?!
Svar #1
28. maj 2006 af Sansnom (Slettet)
Proportional betyder bare, at den ene er en konstant ganget med den anden.
I dit tilfælde er konstanten ln(a)
I dit tilfælde er konstanten ln(a)
Skriv et svar til: eksp. vækstmodel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
