Matematik

Bevis: regneregler for vektorprodukt

29. maj 2006 af Aubrey (Slettet)
For alle vektorer a og b gælder at
a x b = -b x a hvordan kan det bevises uden at bruge koordinatsætne?
Da |a x b|=|a|*|b|*sin(<a,b) (< = vinklen)er |-b x a| vel lig |-b|*|a|*sin(<-b,a). Men er sin(<a,b)=sin(<-b,a)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2006 af mathon

a x b og b x a er modsat orienterede.

Derfor skal b x a "have et minus" for at blive identisk med a x b (brug reglen om "højre_bensreglen: a, b og a x b, skal danne et højreben).

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2006 af mathon

IKKE:"brug reglen om "højre_bensreglen: a, b og a x b, skal danne et højreben)."

men

brug "højre_bensreglen: a, b og a x b, skal danne en højrebens_tripel)."

...det er det der med at udtrykke sig ordentligt...

Svar #3
29. maj 2006 af Aubrey (Slettet)

ahh.. logisk nok.. Takker

Skriv et svar til: Bevis: regneregler for vektorprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.