Matematik

differentiation med cos

29. maj 2006 af gym-elev (Slettet)
hejsa er der en der kan hjælpe mig med den her:

f(x)=cos(-3x(-pi/6))

jeg kan kun finde ud af at få den til
3(sin(-3x(-pi/6)) men det er forkert

er der en der har en idee om hvordan den skal løses????

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2006 af mathon

cos(-3x-pi/6)=cos(-(3x+pi/6))=cos(3x+pi/6),
da
cos(-x)=cos(x)

f(x)=cos(3x+pi/6)

f'(x)=-sin(3x+pi/6)*(3*1+0)=-3sin(3x+pi/6)

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2006 af mathon

...hvilket du iøvrigt også fik,
da
3(sin(-3x(-pi/6)) =3sin(-(3x+pi/6)) eftersom
sin(-x)=-sin(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2006 af mathon

færdiggørelse:

3(sin(-3x(-pi/6)) =3sin(-(3x+pi/6)) =
-3sin(3x+pi/6)
eftersom
sin(-x)=-sin(x)

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2006 af mathon

...men hvorfor påstår du, det er FORKERT?

Svar #5
29. maj 2006 af gym-elev (Slettet)

Jov har fundet ud af at det var rigtigt(:
tak tak

Skriv et svar til: differentiation med cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.