Matematik

hjælp?

29. maj 2006 af deniz_g (Slettet)
Årsprøve? har tæn og tænkt kommer ingen vejne?

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/UD0581.pdf

opg.a hvordan løser man sådan en??

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2006 af Quasar (Slettet)

v_a vinkelret på v_b <=> v_a*v_b=0

Løs den ligning mht. t.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

To vektorer er vinkelrette, såfremt deres prikprodukt er 0.

Svar #3
29. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

forstår det ikke helt rigtigt?

men normal
ex. a.b= (k plus2).3 plus(ki2-4).3
=3k plus 6 plus(-3ki2) plus 2
=-3ki2 plus 3k plus 18

så har vi ligning? så finder jeg a,b og c og finder diskriminantem? osv

ps. kan ikke finde ud af det?

Svar #4
29. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

men, hvordan vi du at det er vinkelret?

Svar #5
29. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

a=(1,2) b = 3 plus 2 t
-4 plus t

=a=(1,2) b=5t
-4t

sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2006 af Quasar (Slettet)

1*3+2t + 2*(-4+t) = 0 <=>

4t - 5 = 0 <=>

t = 5/4

Svar #7
29. maj 2006 af deniz_g (Slettet)

hmmmm ....ok tak

Skriv et svar til: hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.