Matematik

Bestem forskriften for funktionen

30. maj 2006 af TJJayBAng (Slettet)
Hej Allesammen, det er første gang jeg skriver, så ville lige hilse :D

Jeg skriver, fordi jeg har glemt, hvordan man bestemmer en funktions forskrift, ved bare at kende 2 punkter.
Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Det kan man ikke. Man skal vide om funktionen er en fx. lineær, eksponentiel eller potensfunktion.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#0
Hvilken type funktion er det vi snakker om?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#0

Du går i 8. klasse, og da havde jeg i hvert fald ikke gennemgået eksponentielle og potensfunktioner, så jeg regner med at det er lineære funktioner der snakkes om.

Har du to punkter (x1,y1( og (x2,y2) findes hældningen ved formlen:

a = (y2-y1)/(x2-x1)

b kan så findes ved isolering.

Svar #4
30. maj 2006 af TJJayBAng (Slettet)

Ja, lineære funktioner... Det er det vi snakker om, men jeg kan godt se det nu, at vi ikke har lært det. (Fik bare en kort gennemgang af funktioner). Mange tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2006 af Mizz-? (Slettet)

Hvis du har punkterne
(5,3) og (7,6) det er også
(x1,y1) (x2,y2)
så bruger du ligning
a=(y2-y1)/(x2-x1)
a=(6-3)/(7-5)
hvis man regner det ud bliver det
a=1,5

Så har du fundet det første i ligningen
y=ax+b
y=1,5X+b

men så mangler du stadig b, og det finder du ved at bruge ligningen
b=y1-a*x1
b=3-1,5*5
b=-4,5

og så har du alle ledene og skal bare sammesætte det

Løsningen er altså y=1,5x-4,5

håber det hjalp...

Skriv et svar til: Bestem forskriften for funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.