Matematik

Hjælp til isoler y

31. maj 2006 af milla-pigen (Slettet)
nogen som lige kan fortælle mig hvad y giver, så jeg er helt sikker.

x-2y+8=0

jeg får den til -4x, er det ikk forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2006 af ibibib (Slettet)

y=0,5x+4

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Her får du lige mellemregningerne:
x-2y+8=0
x+8=2y
x/2+8/2=y
x/2+4=y

Svar #3
31. maj 2006 af milla-pigen (Slettet)

hvordan får du det?

Svar #4
31. maj 2006 af milla-pigen (Slettet)

så giver den da heller ikk det du siger. men 4x, for x+8/2 = 4x...??

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2006 af dnadan (Slettet)

nej det giver netop y=1/2*x+4
husk nu at der står + imellem de to, og dermed skal de ikk ganges med hinanden...

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2006 af ibibib (Slettet)

x/2+8/2 = 0,5x+4

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

Nej! x + 4 er ikke 4x. Det er x + 4 -- og ikke andet. Stod der x*4, ja, så var det 4x. Forstår du?

Svar #8
31. maj 2006 af milla-pigen (Slettet)

forstår bare ikk helt hvor du får 1/2 fra. er det fordi at der står x/2, så sætter man et 1-tal ind på x plads også?

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. maj 2006 af Miss-Lang (Slettet)

Heej, nu når d handler om matematik, kan nogen forklare 2 gradsligningen for miig ? Sys d r mgt svært..

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. maj 2006 af Molle (Slettet)

x-2y+8=0
Læg 2y til på begge sider af lighedstegnet:
x+8=2y
Divider med 2 i alle led (alle steder der er adskilt af plusser, minusser eller lighedstegn):
x/2+8/2=y
Udregn brøkerne (her 8/4=4)
x/2+4=y

x/2 = (1/2)*x = 0,5*x

Ligesom 4/2 = (1/2)*4 = 2

Brugbart svar (0)

Svar #11
31. maj 2006 af Molle (Slettet)

#9 Det er måske dumt at flytte fokus fra #0's spørgsmål. Opret din egen tråd, hvor du konkretiserer, hvad det er der er dit problem.

Skriv et svar til: Hjælp til isoler y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.