Matematik

Potenser

01. juni 2006 af Am0k (Slettet)
Skal til eksamen i morgen. Har lidt spørgsmål ang. potenser.

Hvis nu stykket hedder 7^4 * 9^6 hvordan udregner mand et så? Røsserne skal j ovære ens for at kunne lægge dem sammen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2006 af figaro8 (Slettet)

er det ik bare 63^10??

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2006 af Molle (Slettet)

#1 Nej.
#0 Jeg tror næppe, du bliver bedt om at regne den uden hjælpemidler.

Det bliver: 1275989841

Svar #3
01. juni 2006 af Am0k (Slettet)

jo det gør jeg. man skal regne dem eksakt. Altså 1275989841 i en enkelt potens. jeg ved bare ikke hvordan man ganger dem sammen npr de ikke har samme rod eller potens. Andre der kan hjælpe :-)?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2006 af Mitton (Slettet)

Du kan skrive lidt om på det...

(7^2)^2*(9^3)^2 = (7^2*9^3)^2
eller
7^4*(9^(3/2))^4 = (7*9^(3/2))^4

ikke at det bliver specielt meget kønnere af det.

Svar #5
01. juni 2006 af Am0k (Slettet)

Okay. Men ellers er der ingen nemmere måde at gøre det på??

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2006 af Mitton (Slettet)

ja hvis du skal aflevere et facit på formen a^p må du regne 7^2*9^3 ud på den trælse måde ;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2006 af andoando (Slettet)

9^6 = 9^4*9^2
9^2 = (3^2)^2 = 3^4
Så har vi 7^4*3^4*9^2 = (7*3*9)^4 =189^4 =1275989841

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juni 2006 af Mitton (Slettet)

Tillæg til #6:

...eller 7*9^(3/2) naturligvis :)

Skriv et svar til: Potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.