Dansk
fortæller
01. juni 2006 af
monti-ponti (Slettet)
Jeg kan ikke forstå, hvad forskellen mellem implicit og explicit fortæller er.. :(
Og mellem ydre og indre syn :(
Kan I hjælpe mig det disse stykke?
1. "Vi er nødt til at aflyse det, sige han, og hun svarer, at det kan ider ikke være tale om"
2. "Han skubber hende ned i sofaen. Jeg kan ikke gennemføre det, sige han, det kan ikke lade sig gøre"
3. "Hun kan høre lydene derudefra, imens hun sætter tallerkener på bordet... Hun overvejer at skifte de blå stearinlys..."
På forhånd tak
Og mellem ydre og indre syn :(
Kan I hjælpe mig det disse stykke?
1. "Vi er nødt til at aflyse det, sige han, og hun svarer, at det kan ider ikke være tale om"
2. "Han skubber hende ned i sofaen. Jeg kan ikke gennemføre det, sige han, det kan ikke lade sig gøre"
3. "Hun kan høre lydene derudefra, imens hun sætter tallerkener på bordet... Hun overvejer at skifte de blå stearinlys..."
På forhånd tak
Svar #1
02. juni 2006 af monti-ponti (Slettet)
Jeg havde tænkt..
1.
- ydre syn
- eksplicit fortæller
- fortælleren rolle: hun + han (kan være begge to?)
2.
- ydre syn
- implicit + eksplicit fortæller: han
3.
- indre syn
- eksplicit: uden rolle
1.
- ydre syn
- eksplicit fortæller
- fortælleren rolle: hun + han (kan være begge to?)
2.
- ydre syn
- implicit + eksplicit fortæller: han
3.
- indre syn
- eksplicit: uden rolle
Svar #2
02. juni 2006 af Aubrey (Slettet)
Ka d teoretiske men ka ik finde ud a at bruge d...
Eksplicit fortæller = åbenlys fortælller (er til stede i historien)
Implicit fortæller = skjult fortæller (er ikke til stede i historien)
Den implicitte fortæller kan deles op i 3 typer:
- alvidende (indre + ydre syn på mange folk + overblik i tiden)
- personal (ydre syn + indre syn på én person)
- objektiv (kun ydre syn)
Alle historierne har implicit fortæller da der ikke er en jeg-person. de to første er vist objektive fortællere (ud fra d lille stykke du har skrevet) og den sidste er en personal fortæller...
Men i de to første ka der være en anden fortæller hvis der andre steder i historien er indre syn på nogen af dem...
Eksplicit fortæller = åbenlys fortælller (er til stede i historien)
Implicit fortæller = skjult fortæller (er ikke til stede i historien)
Den implicitte fortæller kan deles op i 3 typer:
- alvidende (indre + ydre syn på mange folk + overblik i tiden)
- personal (ydre syn + indre syn på én person)
- objektiv (kun ydre syn)
Alle historierne har implicit fortæller da der ikke er en jeg-person. de to første er vist objektive fortællere (ud fra d lille stykke du har skrevet) og den sidste er en personal fortæller...
Men i de to første ka der være en anden fortæller hvis der andre steder i historien er indre syn på nogen af dem...
Svar #3
02. juni 2006 af monti-ponti (Slettet)
tak :-)
Jeg er også god til teori men ikke til at anvende
:(
Jeg er også god til teori men ikke til at anvende
:(
Skriv et svar til: fortæller
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
