Fysik

Dalton

05. juni 2006 af Hans007 (Slettet)
Daltons lov siger
"For en idealgasblanding er totaltrykket lig summen af partialtrykkene, dvs. de tryk som de enkelte gasser ville udøve, hvis de var alene til stede i det givne rumfang."

Ptot = P1 + P2 + P3 +...+ Pi

Altså Ptot = (R*T)/V + (n1+n2...+ni)

Nogle der kan give et eksempel på denne lov?

Svar #1
05. juni 2006 af Hans007 (Slettet)

hjælp skal op i morgen :)

Brugbart svar (1)

Svar #2
05. juni 2006 af sabss (Slettet)

Et eksempel? Hvordan? Okay, prøver: der er tale om to gasbeholdere, hvor tryk og rumfanget for begge er kendt. Disse gasbeholdere sættes i forbindelse med hinanden, og begge gasser har samme temperatur, derfor har blandingen af de to gasser også samme temperatur.

Først benyttes Boyle-Mariottes lov til beregning af partialtrykkene af de to gasser.

Og derefter adderes de to partialtryk. Og voila.

Svar #3
05. juni 2006 af Hans007 (Slettet)

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2006 af sabss (Slettet)

Selv tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2011 af Radamel (Slettet)

amsuyu


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. februar 2011 af mathon

skrevet

                                        partialtrykket i gasm    =     nm·(R·T)/V = k·nm

                                                                   p1         =      k·n1            
                                                                   p2         =      k·n2      
                                                                   p3         =      k·n3
                                                       ........
                                                                   pm        =      k·nm

                                                                                                          m
                                                            ptotal            =      k·ntotal = k·∑ ni
                                                                                                         i=1
 

           


Skriv et svar til: Dalton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.