Matematik
Beviset af det gyldne snit
07. juni 2006 af
NinnaKO (Slettet)
Er der nogen som kan hjælpe mig med beviset for det gyldne snit..? Euklid lavede en konstruktion af hvordan man kunne finde det gyldne snit, men hvorfor gjalt netop denne konstruktion? (hvis nogen forstår hvad jeg snakker om?)
Svar #1
07. juni 2006 af TF (Slettet)
Det gyldne snit er sjovt fordi det netop deler et liniestykke i to, der hvor
det_længste_stykke / hele_stykket
er lig
det_korteste_stykke /det_længste_stykke
eller a/(a+b) = b/a.
Se her for konstruktionen:
http://home3.inet.tele.dk/pmh/Tema/gylden.htm
det_længste_stykke / hele_stykket
er lig
det_korteste_stykke /det_længste_stykke
eller a/(a+b) = b/a.
Se her for konstruktionen:
http://home3.inet.tele.dk/pmh/Tema/gylden.htm
Svar #2
07. juni 2006 af Philip B (Slettet)
I det gyldne snit er forholdet mellem: a/ab og b/a, det samme = phi = 1,618 eller 3/5 og 5/8.
Skriv et svar til: Beviset af det gyldne snit
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
