Fysik

Solens massetab

07. juni 2006 af sdj (Slettet)
Hej!

Er ved at beregne solens massetab pr. fussionsproces. Har fået følgende resultat:

-4,418*10^-27 kg

Kan det passe? For så er det vel ikke et massetab?

Svar #1
07. juni 2006 af sdj (Slettet)

Min udregning:

Har brugt formlen:

(delta)m=m(He)+2*m(e)-4*m(h)

(delta)m=6,644*10^-27 kg + 2*9,11*10^-31 kg - 4*1,6725*10^-27 kg

(delta)m = -4,418*10^-27 kg

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2006 af mathon

...hvis slutmassen - begyndelsesmassen er negativ, er der da tale om et massetab!!!

dette skal så multipliceres "op" med det antal fusionsprocesser, som foregår pr.minut!

Det kan blive til noget!

Svar #3
07. juni 2006 af sdj (Slettet)

#2

Det forstår jeg ikke helt?

Vil det så sige, at når jeg for massetabet for en fussionsproces til -4,418*10^-27 kg er det altså ikke et negativt tal når det bliver ganget med antallet af fusionsprocesser pr. minut ?

Eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2006 af mathon

...jo det bliver negativt ved at blive ganget.

En negativ masseændring - masse_slut minus masse_begyndelse - er da et masstab/formindskelse.

Hvis du går i byen med 200 kr og har 90 kr med hjem:
sum_slut minus sum_begyndelse = (90-200) kr = -110kr, som udtrykker sumformindskelsen (det du har brugt)!

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2006 af fixer (Slettet)

For nu at gøre forvirringen komplet:

Den rette betegnelse for størrelsen beregnet i #0 er masseændringen. En negativ masseændring repræsenterer et massetab. Massetabet selv er en positiv størrelse. Et negativt massetab er reelt en massetilvækst.

Så den korrekte betegnelse vil være, at masseændringen er -4*10^(-27) kg svarende til massetabet 4*10^(-27) kg.

Skriv et svar til: Solens massetab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.