Matematik

Funktionsværdi?

08. juni 2006 af Amigo (Slettet)
Hej folkens.

Ja, nu har jeg siddet og grublet lidt over, hvordan man egentlig definerer begrebet "funktionsværdi". Lad os tage et mere konkret tilfælde:

"Grundtallet for den naturlige logaritme er det tal, hvis funktionsværdi er 1."

Hvordan skal man forstå "funktionsværdi" i denne sammenhæng?

Jeg er udmærket klar over, at det er et basalt spørgsmål, men i øjeblikket er det meget vigtigt for mig PRÆCIST at forstå de forskellige begreber.

Amigo

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2006 af Madsst (Slettet)

Funktionsværdien er det tal som en funktion returnerer ved input af et andet tal.
Hvis funktionen er f(x)=lnx (som i dit tilfælde), får du ved input e, f(e)=1

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2006 af Mitton (Slettet)

Hvis du ser på grafen for den naturlige logaritme så vil du se at den funktionsværdi der er lig 1 (y=1) har en tilhørende x-værdi omkring 2,7. Denne x-værdi er grundtallet og betegnes e. (e = 2,71828....)

Svar #3
08. juni 2006 af Amigo (Slettet)

Men eftersom f(x) = y, så må funktionsværdien nødvendigvis være den pågældende y-værdi?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2006 af filleellif (Slettet)

#3 - Ja!

Svar #5
08. juni 2006 af Amigo (Slettet)

Men hvis der så omvendt er tale om en invers funktion af typen f^-1(y), så er der vel tale om et skifte i funktionsværdien, eftersom denne så ikke er y, men x. Korrekt?

Skriv et svar til: Funktionsværdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.