Fysik

ACC.

11. juni 2006 af hilo (Slettet)
hej..
hvorn bestemmer man acc. af en bil der starter.?

mage tak
/Hilo

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2006 af sontas (Slettet)

Det kommer jo an på så meget... Kan du sige lidt mere om den her bil og dens acc. Er acc fx konstant, er der gnidning med underlag etc.

Svar #2
11. juni 2006 af hilo (Slettet)

ved ikk rigtig hvor mange oplysninger jeg kan komme med når min lærer til et af eksamen spørgesmålene skriver: envidere ønskes et forslag til at bestemme acc. af en bil der starter.
:S
/Hilo

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2006 af sontas (Slettet)

ahh et foreslag... Du kan jo her sige, at du antager at accelerationen er konstant. dvs, der gælder bevægelsesligningen :

(1)v^2=2as

idet s0 = 0m og v0 = 0m/s

du måler hastigheden efter bilen har tilbagelagt distancen s, hvor den har hastigheden v. Herved findes a af (1)

Svar #4
12. juni 2006 af hilo (Slettet)

skal lige være med..
mener du at lige da bilen starter er hastigheden 0 m/s og strækning er ligeledes også 0 derfor er strækning ganget med acc gange 2 = 0...
sikkert et meget dumt spørgesmål, men har kun kurreret med acc. da vi arbejdede med faldloven osv...

/Hilo

Svar #5
12. juni 2006 af hilo (Slettet)

totalt lost.. ska op til fys om et par dage om mangler 2/3 del af pensummet :S

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2006 af sontas (Slettet)

hmm nej overhovedet ikke!
Der gælder følgende bevægelsesligninger for legemer, der bevæger sig med konstant acceleration:

s=1/2*a*t^2 + v0t + s0(den kender du fra galileis galdlov, her er a = g, og v0 =0m/s, da det er et frit fald, nulpunkt vælges så s0 = 0m).

Så gælder der

v^2-v0^2 = 2a(s-s0)
Her foreslår jeg så, at bilen starter fra hvile så v0 = 0m/s og, at du vælger et nulpunkt, så s0 = 0m
så får du nemlig følgende udtryk :

v^2 = 2as

endvidere gælder der
v= a*t +v0 ...

Svar #7
12. juni 2006 af hilo (Slettet)

hvordan kan du forbinde v^2 = 2as
med v=a*t+v0
v=as men er stræningen så t+v0

totaly lost in this case.

/Hilo

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2006 af sontas (Slettet)

Hold dig nu til en af bevægelsesligninger for at bestemme den (latterlige) bils acceleration... Du behøves ikke at krydse dem på kryds og tværs. Jeg har givet et eksempel i #3 på en metode til at måle bilens acc.

Svar #9
12. juni 2006 af hilo (Slettet)

hov min fejl j troede at disse to hang sammen..

tak for hjælpen

/Hilo

Skriv et svar til: ACC.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.