Matematik

Rentesregning

11. juni 2006 af Astridtm (Slettet)
Jeg sidder og kigger på mine mat eksamensspørgsmål (1.g C-niveau...) men der er lige noget jeg er i tvivl om!

Der ønskes en redegørelse for begreberne fremskrivningsfaktor og renteformlen...

hva i alverden skal jeg sige hvis jeg trækker det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2006 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=229408

#11

Svar #2
11. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

det er ikke rigtig svar på spørgsmålet tror jeg...

Svar #3
12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

nogen der kan forklare mig det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2006 af mathon

fremskrivningsfaktoren
er
(1+r)
og
renteformlen
kn=ko(l+r)^n

Svar #5
12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

ja ved godt hvad de forskellige er, men jeg skal "redegøre" for dem... så er det vel ikke nok bare at sige at fremskrivningsfaktoren er (1+r)!?!

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2006 af mathon

kapitalen til tidspunktet 0, kaldes
ko.
renten er p% pr termin
p/100 er irriterende at skrive hele tiden og kaldes i stedet for r
altså
r=p/100.
oprindelig kapital ko
rente efter 1 termin er ko*r
samlet indestående efter 1. termin
er ko+ko*r=ko*1+ko*r=ko(1+r).
Hvad "er der sket" med ko på en termin, for at den er blevet til ko(1+r)?
At
den er blevet ganget med (1+r), hvorfor (1+r) kaldes fremføringsfaktoren.

Svar #7
12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

okay nu tror jeg det hænger lidt bedre fast! tak for din tålmodighed :)

Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.