Fysik
fysikopgave.
04. november 2002 af
SP anonym (Slettet)
Hej.
Jeg er kørt fast i en opgave som jeg ikke ved hvordan jeg regner.
Opgaven lyder:
Et hus opvarmes med fjernvarme. På en novemberdag var forbruget af varmt vand 140 liter/time. Temperaturen af vandet var 60 grader ved indløbet og 30 grader ved udløbet.
Aniv den effekt, hvormed vandet afgiver energi.
Hilsen Charlotte.
Jeg er kørt fast i en opgave som jeg ikke ved hvordan jeg regner.
Opgaven lyder:
Et hus opvarmes med fjernvarme. På en novemberdag var forbruget af varmt vand 140 liter/time. Temperaturen af vandet var 60 grader ved indløbet og 30 grader ved udløbet.
Aniv den effekt, hvormed vandet afgiver energi.
Hilsen Charlotte.
Svar #1
04. november 2002 af 404error (Slettet)
Find ud af, hvor meget energi, de 140 liter vand afgiver. Her skal du nok have fat i den specifikke varmekapacitet for vand samt vandets temperaturtilvækst. Når du har energien afsat på en time, kan du let beregne effekten (effekt=energi/tid - normalt i J/s).
vh,
Anders
vh,
Anders
Svar #2
06. november 2002 af SP anonym (Slettet)
Hej Jeg er kørt fast og har brug for lidt hjælp.
opgaven lyder
En varme kanon, der blæser varm luft ind i huset, omsætter energi med efekten 500kW. Den bruger fyrings olie med en brændværdi på 43MJ/kg.
Hvor meget fyrings olie bruger varme kanonen i løbet af 4 døgn?
opgaven lyder
En varme kanon, der blæser varm luft ind i huset, omsætter energi med efekten 500kW. Den bruger fyrings olie med en brændværdi på 43MJ/kg.
Hvor meget fyrings olie bruger varme kanonen i løbet af 4 døgn?
Svar #3
07. november 2002 af SP anonym (Slettet)
prøv at regne med enhederne. Det har ofte hjulpet mig i gymnasietiden.
kW = KJ/sekund
De 4 døgn kan omregnes til sekunder
(KJ/s)*s=KJ
Når du først er nået hertil er det ikke det store problem at omregne KJ til MJ og finde ud af hvor mange kilo fyringsolie det svarer til.
kW = KJ/sekund
De 4 døgn kan omregnes til sekunder
(KJ/s)*s=KJ
Når du først er nået hertil er det ikke det store problem at omregne KJ til MJ og finde ud af hvor mange kilo fyringsolie det svarer til.
Skriv et svar til: fysikopgave.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
